Hymyilevälle äijälle positiivisuuspatsas

Palkinto vei Jouni Hynysen kieroon tilanteeseen.

Sari Pullinen

Lappeenranta. Vuoden positiivisin lappeenrantalainen tuo Lappeenrantaa tutuksi ympäri Suomen, puhuu ihmisistä nätisti, saa jutuillaan hyvälle tuulelle. Hänen juttunsa pelastavat masennukselta. Hän tuo karjalaisuutta esiin, ja hänellä on sana hallussa. Hän on suorapuheinen rockin lähettiläs.

Eikä häntä pidä ottaa liian vakavasti.

Muun muassa tällaisilla perusteluilla lappeenrantalaiset äänestivät rockmuusikko Jouni Hynysen vuoden positiivisimmaksi lappeenrantalaiseksi. 225 äänestä Hynynen sai 30.

— Tunnistan noista perusteluista paljonkin, mutta on tämä jotenkin vähän kiero tilanne, Hynynen kommentoi kuulemiaan perusteluita.

Kierouden tunne kumpuaa siitä, ettei Hynynen ollut Kotiteollisuus-yhtyeen perustamisen aikoihin 1990-luvun alussa ja lamassa erityinen Lappeenrannan ystävä. Kaupunkikaan ei tuntunut Hynysen mukaan olevan soittajien ystävä:

— Treenikämppien vuokrista lähtien sai hoitaa kaiken itse.

Hän ihmettelee ykkössijaansa, sillä ”on tullut sanottua kaikenlaista”.

Kaupungilla lappeenrantalaiset lähestyvät Hynystä mutkattomasti.

— Koetan hoitaa ne tilanteet asiallisesti, se ei ole kuitenkaan iso vaiva.

Vuoden positiivisinta lappeenrantalaista sai kesällä äänestää kolmen viikon ajan osoitteessa esaimaa.fi ja kaksi viikkoa kolmessa lappeenrantalaisyrityksessä.

Äänestäneiden kesken arvottiin hyvinvointilahjakortteja.

Äänestyksen järjestivät Lappeenrannan nuorkauppakamari ja Positiivarit. Vuoden positiivisin lappeenrantalainen valittiin nyt ensi kertaa.

Valtakunnallinen positiivisuusviikko alkoi eilen maanantaina.

KUVATEKSTI

Marleena Liikkanen

Vuoden positiivisimmaksi lappeenrantalaiseksi valittiin äänestyksessä rockmuusikko Jouni Hynynen. Hän kertoo vaimonsa nauraneen räkäisesti tuloksen kuultuaan. — Hän tietää totuuden. Vanhemmille en ole uskaltanut kertoa, Jouni Hynynen veisteli.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen