Hulppeaa opiskelija-asumista

Jouni Ikonen toteutti parikymmentä vuotta vanhan haaveensa. Lappeenrannan Ruoholammella on tarjolla erilaista opiskelija-asumista uudessa omakotitalossa.

Heikki Sairanen

LAPPEENRANTA. Olohuoneen nurkassa seisoo katseenvangitsija. Takka tarjoaa lämmintä tunnelmaa. Ovesta on käynti sisäpihalle, jossa voi vaikka grillata. Toki talossa on myös muun muassa keittiö ja sauna neljän makuuhuoneen ja kodinhoitohuoneen lisäksi.

Ei lainkaan pöllömpää. Ja kaikki tämä on tarkoitettu opiskelija-asumiseen. Jos jotakuta kiinnostaa toisenlainen opiskelija-asuminen, Ruoholammella sitä on tarjolla tuliterässä omakotitalossa.

-Yhteydenottoja on tullut, mutta vuokrasopimuksia ei ole vielä tehty, sanoo omakotitaloa opiskelija-asumiseen vuokraava Lappeenrannan teknillisen yliopiston tietotekniikan laitoksella työskentelevä Jouni Ikonen.

Opiskelija-asunnoksi suunniteltu omakotitalo on Jouni Ikosen pitkäaikainen haave. Se syntyi jo 1990-luvun alussa, kun Ikonen itse oli vaihto-opiskelijana jenkeissä.

-Siellä sellainen asumismuoto oli hyvin yleistä ja ajattelin, että yritetään myös täällä meillä.

Maanantaihin mennessä Ikonen ei ollut kirjoittanut vielä yhtään vuokrasopimusta. Toiveena kuitenkin on saada talo opiskelija-asumiseen.

-Mutta jos opiskelijat eivät ole kiinnostuneita tällaisesta, sitten täytyy yrittää haalia asukkaita muualta.

LAPPEENRANNAN Ruoholammella sijaitseva omakotitalo on loppusilausta vaille valmis. Ikonen sanoo, että jos taloon löytyy sopiva porukka, se on viikossa asuttavassa kunnossa.

Noin 140 suuruinen talo on suunniteltu neljän asukkaan tarpeisiin. Ikonen lupaa kohtuuhintaista asumista. Neljän hengen vuokraporukalla kuukausivuokra on noin 400 euroa asukkaalta.

-Jos parissa huoneessa majailee pariskunta ja asukkaita olisikin kuusi, asuminen olisi tietysti vieläkin halvempaa.

Opiskelijakäyttöön rakennettu talo eroaa Ikosen mukaan tavallisesta omakotitalosta muun muassa äänieristyksen suhteen. Äänieristystä on tehostettu käyttämällä tukevampia paloluokiteltuja ovia. Myös äänen kulkua seinärakenteessa on pyritty minimoimaan huolellisella rakennustavalla.

-Näissä makuuhuoneiden ovissa on lukot perinteisten solukämppien tapaan, Ikonen näyttää.

IKOSEN tarkoituksena ei ole lähteä kilpasille Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiön (Loas) kanssa.

-Ehei… Ikonen naurahtaa.

Tavoitteena on vain tarjota erilaista opiskelija-asumista.

-Loasin porukka kävi täällä ja hekin pitävät tätä mielenkiintoisena lisänä opiskelija-asuntomarkkinoilla.

Talo on nähtävissä osoitteessa http://aimo.kareltek.fi/ jikonen/talo.html Marleena Liikkanen Saunassa saa kipakat löylyt. Jouni Ikosen tavoite on tarjota erilaista opiskelija-asumista.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen