NST:n katse tiukasti maalissa

Naisten salibandyliigan kestomenestyjä lähtee kauteen nuorekkaalla joukkueella. Silti uusi päävalmentaja Olli Englund uskoo NST:n kasvavan kauden aikana jälleen mitaliehdokkaaksi.

Kalle Sipiläinen

LAPPEENRANTA. Kahdeksan vuotta mitaleista naisten salibandyliigassa pelannut Lappeenrannan NST uudistuu alkavaksi kaudeksi melkoisesti.

Kokeneita pelaajia on lopettanut, muutama muu on siirtynyt ulkomaille ja valmennuskin vaihtunut.

Joukkueeseen on nostettu reilut puolenkymmentä omaa junioria. Uusia pelaajia ovat Lahden seudulta tulleet Anu Raatevaara ja Melissa Kotiaho. Hekin ovat nuoria, mutta edustavat ikäluokkansa kärkeä.

Silti muutokset vaikuttavat kovilta, joten nähdäänkö joukkuetta mitalipeleissä enää tämän kauden päätteeksi?

-Aika näyttää, mutta luotto on kova. Uskon, että joukkue kehittyy kauden aikana. Mukana on monta hiomatonta timanttia ja Marianne Hannosen mukanaolo tekee muistakin parempia, sanoo päävalmentajana aloittanut Olli Englund.

Nuorennusleikkaukseen lienee vaikuttanut sekin, että Englund tulee seuran junioripuolelta ja tuntee nuorten pelaajien vahvuudet hyvin.

Hänen lisäkseen valmennustiimiin kuuluvat entiset pelaajat Anna Tuovinen ja Ville Kuusela. Entisestä ryhmästä jatkaa maalivahtivalmentaja Juho Meuronen.

Useimmiten uusi valmentaja pyrkii tuomaan ainakin jotain omia mausteitaan harjoitteluun ja pelaamiseen.

Englundin alaisuudessa kesäharjoitusten kestot tuplattiin ja muutenkin haettiin vähän uusia virikkeitä. Tuplauksella haettiin kestävyyttä, lisäksi teemana on ollut liikenopeuden ja sitä myötä pelinopeuden kehittäminen.

-Tosi hyviä ja monipuolisia harjoituksia. Välillä mentiin kovaa, välillä oli rennompaa, kertoo yksi uusista pelaajista, junioreista nostettu 20-vuotias Annika Kukkonen.

Syksyn ensimmäiset ”oikeat” harjoituspelinsä NST pelasi sunnuntaina Huhtiniemessä järjestetyssä turnauksessa.

-Teemana oli hakea sopivia parivaljakoita ja mahdollisesti uusia ketjukoostumuksia kautta silmällä pitäen, mikä saattoi näkyä pelin tasossa, kertoi Englund.

Ohjelma oli laadittu niin, että NST joutui urakoimaan kaksi täysimittaista peliä peräkkäin.

-Oli tarkoitus vetää ihan piippuun, jotta näkee, miten päät kestää ja kuka tekee vähiten virheitä.

Vastustajat vaikuttivat varsin eritasoisilta. Ensimmäisessä ottelussa kaatui NST:n tavoin nuorentunut Erä III puhtaasti 7-0.

Toisessa ottelussa M-Team tasoitti aivan lopussa 3-3:een. Perään ammutun rangaistuslaukauskilpailun voitti Karjalan väreissä esiintynyt kotijoukkue Annika Kukkosen veivatessa ratkaisun.

Liiga-avauksessa lauantaina 22. syyskuuta NST kohtaa vieraskentällä Erä III:n.

KUVATEKSTI

Inka Nordlund

M-Teamin maalivahti sovitti maskiaan paikoilleen, kun NST:n Annika Kukkonen valmistautui ampumaan rangaistuslaukausta. Kukkonen pisti pallon taidokkaasti verkkoon ja ratkaisi kotijoukkueelle voiton Huhtiniemessä pelatussa harjoitusturnauksessa.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen