Isoja paketteja Armadasta

Lappeenrannan pääposti avautui eilen uusissa tiloissa. Venäläiset paketinhakijat ovat siellä tavallisia asiakkaita.

Leena Sallinen

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan pääposti muutti viikonloppuna valtion virastotalosta kauppakeskus Armadaan.

Asiakkaat osasivat ilmeisen hyvin tulla perässä. Heitä oli maanantaina uusissa tiloissa jonoksi asti.

Jonot eivät kuitenkaan pakkautuneet tiskin taakse kuten entisissä tiloissa. Postissa on nyt vuoronumerot ja aiempaa väljemmät tilat.

Tiskillä on kolme palvelupistettä. Maanantaina puolilta päivin kaksi veti hyvin, kolmannella tiskillä asioi pitkään pietarilainen pariskunta.

Aleksei Fomin ja Elena Fomina saivat lopulta suuren lastin suuria paketteja. He kertoivat osanneensa hyvin uuteen postiin.

Ongelmia ei tuntunut olleen paikallisillakaan asiakkailla. Tosin maanantaina näkyi pistäytyjiä myös entisen postin ovella, missä muutosta kerrotaan suomeksi ja venäjäksi.

Pääposti oli Pormestarinkadulla jokseenkin samalla paikalla kymmeniä vuosia. Senaatti-kiinteistöt halusi nyt ottaa sen tilat muihin valtion virastotalon tarpeisiin.

Kauppakeskus Armada on Kauppakadulla Lappeenrannan ydinkeskustassa, ja pääposti eli posti 53100 avautui eilen sen alakerrassa entisissä Eurokankaan tiloissa.

-Ihan hyvin näyttää pelaavan, arvioi postin myyntiesimies Mira Puurtinen maanantaina ensimmäisiä tunteja.

Ne olivat hänellekin ensimmäiset tunnit esimiehen tehtävässä.

Alkua varjosti tosin Armadan alakerran lattiaremontti postin edustalla. Siellä viimeisteltiin lattialaattojen asennusta.

Pysäköintipaikaksi postin asiakkaille suositellaan Armadan kattoparkkia, missä on paljon tilaa ja puoli tuntia ilmaista parkkiaikaa.

Katolta pääsee postiin hissillä. Isompia tavaraeriä voi kuljettaa tavarahissillä.

Se lienee tarpeellinen erityisesti postin venäläisille asiakkaille, joista Fominin pariskunta ei ollut mitenkään harvinainen tapaus.

-Pakettipuoli on kasvava puoli postitoiminnassa ja Lappeenrannassa hyllytilaa hallitsevat jo venäläisten isot paketit, kertoo Posti Itellan aluepäällikkö Harri Mustonen.

Venäläisten paketeissa on postimyyntituotteita eri puolilta maailmaa. Venäläiset tilaavat niitä verkkokaupoista rajan pinnassa oleviin Suomen puolen posteihin, Mustosen mukaan erityisesti Lappeenrannan pääpostiin.

Jonkin verran tilauksia on tehty myös täkäläisiin katuosoitteisiin, ilman osoitteenomistajan tietoa saati lupaa. Näiden tapausten takia posti on lisännyt venäläisten opastusta.

-Meillä on ohjeistus, että tavarat tilataan omalla nimellä postin osoitteeseen.

Venäläiset kierrättävät ostoksiaan Suomen kautta, koska eivät luota maan omaan postiin tai tavaroita ei edes toimiteta Venäjälle.

KUVATEKSTI

Inka Nordlund

Elena Fomina oli puolisonsa Aleksei Fominin kanssa hakemassa Lappeenrannan postista suurta pakettilastia. Pariskunta on Pietarista.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen