Kultamunia Korvenkannasta

Imatran valtuutetut näkivät Korvenkannan kaupallisen keskuksen kehittämisen hankkeena, jota ei voi vastustaa. Positiivinen kierre on säilytettävä.

Tenho Tiilikainen

IMATRA. Imatran kaupunginvaltuusto suorastaan hyrisi tyytyväisyyttään maanantai-iltana. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti ja ilman soraääniä Korvenkannan suurkauppa-alueen kehittämistä koskevan yhteistyösopimuksen YIT:n kanssa. Kiitosta jaettiin puoleen jos toiseenkin.

-Enpä ole koskaan kuullut näin paljon virkamiehille asiassa annettua kiitosta, valtuustossa pöytäkirjaa pitänyt hallintojohtaja Marita Toikka naurahti kokouksen jälkeen.

Kaupunginjohtaja Pertti Lintunen sekä ääneen intoutuneet valtuutetut pitivät Korvenkannan suurkaupan alueen kehittämistä asiana, jossa Imatra ei voi passata.

-Me joko olemme mukana tai emme ole alueen kehittämisessä mukana, mutta emme voi olla vain olevinamme mukana, Lintunen kiteytti.

Valtuuston puheenjohtajan Tiina Wilen-Jäppisen (sd.) mielestä suurkaupan alue ja Korvenkannan kehittäminen on yksi askel siinä strategiassa, jonka valtuusto aikanaan hyväksyi: Imatran säilyttämisen elinvoimaisena, Imatran kehittämisen. Wilen-Jäppinen muistutti, että Korvenkannan suurkaupan alue on iso ja pitkä projekti.

-Sen avulla voimme kuitenkin saada Imatran alueen asukkaille tarjolle palveluja, joita nyt on jouduttu hakemaan Helsingistä asti, Wilen-Jäppinen muistutti.

Korulauseiltakaan ei vältytty hanketta kehuttaessa. Valtuutettu Antero Lattu (sd.) uskoi, että Korvankantaan nousee kaupallinen keskus, jossa kauppiaat vuolevat rahaa. Siinä sivussa Imatran kaupunkikin saa osansa kultaisen hanhen tuotoksista.

-Kultamunia on luvassa molempien sopijapuolien koreihin, YIT:lle ja kaupungille. Luvassa on isoja voittoja, Lattu hehkutti.

Muissa puheenvuoroissa korostettiin hankkeen merkitystä myös palvelusektorin työpaikkojen luojana. Usko venäläisostajien rahasäkin kokoon on vahva.

Muutamissa puheenvuoroissa kannettiin myös huolta Imatrankosken erikoistavarakaupasta, palveluista ja jatkuvasta kehittämisestä. Vaikka markkinavoiomat ratkaisevatkin, niin markkinavoimiinkin voi vaikuttaa.

-Me jokainen olemme osa markkinavoimia, valtuutettu Jarmo Semi (kok.) muistutti.

KUVATEKSTI

Tenho Tiilikainen

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anu Urpalainen ja kaupunginhallituksen jäsen Kari Toivanen neuvonpidossa valtuuston kokouksen jälkeen.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen