Maalivahtien ponnahduslauta

Imatran Ketterässä riittää kiekkoja torjuttavaksi, mutta maalivahti-valmennusta ei pystytä järjestämään.

IMATRA. Antti Ore, Blues. Mika Norja, HIFK. Imatran Ketterästäkin voi määrätietoinen maalivahti ponnistaa SM-liigaan asti.

Tai jopa NHL:ään. Takavuosilta muistetaan Pasi Nurminen. Jussi Markkanen on Ketterän kasvatti, muttei koskaan pelannut edustusjoukkueessa ennen kuin SaiPa kutsui.

Viimeksi sinipaitojen maalia vartioinut Eero Väre on hänkin pelannut liigapelejä.

Alkavan kauden maalivahtitroikan muodostavat Matti Hakonen, Jani Sihvonen ja Aleksi Hohti.

Aika näyttää, mihin heidän rahkeensa riittävät.

Raahelaislähtöinen Hakonen on ensimmäinen mailaa vasemmassa kädessä pitävä maalivahti Ketterässä sitten Jussi Markkasta nykyään valmentavan Olli-Pekka Äijälän.

Viimeksi Hakonen edusti SaiPan A-nuoria. Jo useamman kauden Ketterässä viihtynyt Sihvonen on keltamustien kasvatti. Hohti puolestaan on Imatran oma poika.

Kahdella ensiksi mainitulla on tilastoissaan muutamia poikien maaotteluita, mutta sen jälkeen leijonapolku jostain syystä pysähtyi.

— Selkä meni rikki sinä syksynä, kun piti alkaa valmistautua 18-vuotiaiden kisoihin, ja putosin ringistä pois, kertoo Hakonen.

— Meillä oli seurajoukkueessa kolme tasaväkistä veskaria. Ei tehty ratkaisuja, että kuka pelaa, minkä seurauksena tuli vähän pelejä ja jäin vähän junasta. Siitä se varmaan johtuu, arvelee puolestaan Sihvonen.

Nuorten maajoukkueissakin toiminut Äijälä kouluttaa myös Ketterän juniorimaalivahteja, mutta edustusjoukkueeseen hänen aikansa ei enää riitä.

Kolmikko joutuu tulemaan toimeen omillaan.

— Hyvähän se olisi, että joku olisi vieressä katsomassa. Toinen toista tukien mennään.

Kiekkoja Ketterän maalilla on riittänyt aina torjuttavaksi. Varmasti myös alkavalla kaudella, sillä kokoonpanosta on vaihtunut noin puolet.

Myös penkin takana seisoo uusi mies, Forssan Palloseuraa viime kaudella valmentanut Juha Tynkkynen.

Kolme vuotta sitten Ketterä selvisi Mestis-karsintaan. Viime kausina sijoitus on löytynyt Suomi-sarjan terävimmän kärjen takaa.

Nyt liikkeelle lähdetään matalalla profiililla. Kenttäpelaajia on vain 18, joten loukkaantumisiin tai muihin poissaoloihin ei olisi varaa.

— Tulijoita olisi, mutta olemme katsoneet vähän, että keitä tulee. Se ei mene ylpeyden piikkiin, vaan pyrimme siihen, että porukka on hyvähenkinen ja yhtenäinen, kertoo Tynkkynen.

Tilanteeseen on muitakin syitä. Tynkkynen viittaa talouspuoleen.

— Sen taakse ei kuitenkaan voi mennä piiloon. Harjoittelun kautta mennään eteenpäin. Hommia tehty huhtikuusta alkaen.

Kuvateksti

Kalle Sipiläinen

Matti Hakonen, Jani Sihvonen ja Aleksi Hohti muodostavat Ketterän maalivahtikolmikon jääkiekon Suomi-sarjassa.

Suomi-sarjan alkulohko 3

HC Satakunta (Eurajoki), Hunters (Porvoo), Ketterä (Imatra), Kiekkohait (Salo), Bewe TuusKi (Tuusula), Titaanit (Kotka).

Lohkossa pelataan kolminkertainen sarja. Kolme parasta valtakunnalliseen Suomi-sarjaan, 4.—5. sijoittuneet ristiinkarsintoihin. Loput jatkavat alemmassa jatkosarjassa.

Ensimmäiset ottelut: la 15.9. Bewe TuusKi—Ketterä, su 16.9. Ketterä—Kiekkohait.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen