Categories
Artikkelit

Mäntylän koulu tiensä päässä

Anne KotiharjuLAPPEENRANTA. Lappeenrannan Mäntylän koulun sisäilmaongelmat saattavat ajaa koulun oppilaat parakkeihin. Jos elokuussa käyttöön otetut kymmenen ilmanpuhdistinta ja mahdollisesti tehtävät pienehköt korjaukset auttavat, voi koulutyö jatkua ainakin kuluvan kouluvuoden nykyisessä rakennuksessa.-Tilannetta arvioidaan uudelleen jo vuodenvaihteessa. Tuolloin nähdään, onko puhdistimista ollut apua, selvittää kaupungin tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen.Jos sisäilmaongelmat vain jatkuvat, yksi väliaikaisratkaisu on siirtää luokat parakkeihin.-Parakkeja vapautuu kesällä Alakylän koululta. Lapset voisivat siirtyä Alakylään tai parakit voidaan siirtää Mäntylään.Noin sadan oppilaan Mäntylän koulua ei kannata tehdyn selvityksen perusteella peruskorjata tai koulun talotekniikkaa uusia. Elinkaarensa päähän tulleen koulun elinaikaa voi jatkaa pienillä parannustöillä.40-vuotias koulu on puuelementtirakenteinen viipalekoulu, lopetetun Kuusimäen koulun tapaan. Rakennusta ei ole alkuaan suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön.Koponen toivoo, että kuluva kouluvuosi voisi jatkua vanhassa rakennuksessa.Kouluverkkosuunnitelmissa Mäntylän koulu säilyy. Tilanne saattaa muuttua, uumoilee Koponen.-Tässä rahatilanteessa on mahdotonta rakentaa uutta koulua ilman velkaa.Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg sanoo, että investointilista on pitkä eikä Mäntylän koulu ole kärjessä.-Tällä hetkellä koulun tulevaisuus ei ole selvä.Tekninen lautakunta käsittelee koulun sisäilmaselvitystä ensi viikolla.KUVATEKSTIInka NordlundMäntylän koulua ei alun perinkään ole tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön. 40-vuotiaassa koulussa on satakunta oppilasta.

Anne Kotiharju

Kirjoittaja: