Categories
Artikkelit

SaiPan fanitus sai siivet

Vahva aloitus jääkiekkoliigassa on saanut SaiPan näkymään turuilla ja toreilla. Fanitoiminta alkoi Lappeenrannan lisäksi jo Helsingissäkin.

Jarmo Hämäläinen

LAPPEENRANTA. SaiPan lentävä lähtö jääkiekkoliigassa on nostanut keltamustat värit näyttävästi esille. Sputnikkeihin voi törmätä jo yllättävissäkin paikoissa ympäri Suomea

SaiPa otti tiistaina kauden toisen vierasvoittonsa Helsingissä. Jokerien kotiareenalla voittoa juhlisti näkyvästi iso joukko SaiPan kannattajia, eikä ihme. Helsinkiin on tänä syksynä perustettu SaiPan faniyhdistys Stadin Keltamustat.

— Yllättävän hyvin porukkaa saatiin yhdessä SaiPaa kannustamaan viime tiistain Jokerit-peliin. Eihän minulla ollut oikein mitään yhteystietoja pääkaupunkiseudun SaiPa-faneihin aiemmin, kertoo Stadin Keltamustien toimintaa tänä syksynä käynnistänyt Paavo Honkanen.

SaiPan väreihin sonnustautuneita faneja kerääntyi Honkasen arvion mukaan samaan katsomoon runsaat 50 ja ääntä riitti, kun SaiPa mykisti Jokerikatsomon.

— Meitä junan tuomia se porukka taisi olla kokonaan, kuka on tullut ennemmin, kuka myöhemmin Etelä-Karjalasta Helsingin seudulle, Rautjärveltä Helsinkiin opiskelemaan lähtenyt kertoo.

Stadin Keltamustien lisäksi Honkanen ei tiedä Helsingissä muita varsinaisia vastaavanlaisia faniryhmiä kuin ex-oululaisten Etäkärpät.

— Kai se vaatii enemmän välimatkaa kotipaikkakunnalle, että innostusta löytyy riittävästi ryhmän kokoamiseen.

KELTAMUSTIEN Kisapuiston faniyhdistyksen Willimiesten puuhamies Juha Sairanen on huomannut aivan tavallisessa arjessa paljon merkkejä SaiPan menestyksen tuomasta myönteisestä ilmapiiristä.

— Aivan tuntemattomat ihmiset tulevat kadulla ja kaupassa juttelemaan SaiPan hienosta syksystä.

— Aiemmin kommentteja tuli lähinnä perjantai-iltaisin kaupungilla ihmisiltä muutaman tuopin jälkeen, mutta kyllä niistäkin kommentista pääosa on ollut positiivisia.

— Minut tunnetaan aika hyvin SaiPan fanitoiminnasta ja useimmat selälle taputtelijat ovat antaneet kehuja siitä, että me teemme hyvää työtä, negatiivista palautetta tulee aika vähän.

SAIPAN ilkkujiakin on paikkakunnalla riittänyt. Sosiaalisessa mediassa ja tekstaripalstoilla on jaksettu irvailla, kun joukkue on ollut vaikeuksissa.

— En minä oikein osaa sanoa, mikä heidän motiivinsa on. Ehkä he eivät uskalla olla ylpeitä oman paikkakunnan joukkueesta.

— On ehkä helpompaa, kun ei anna itselleen edes mahdollisuutta siihen, että pettymyksiä tulee kun joukkue häviää, Sairanen pohtii.

Kisapuiston seisomakatsomossa vahvasti kannustuvan SaiPan faniryhmän motto on lyhyt ja tehokas: Aina tukena!

KUVATEKSTI

Inka Nordlund

Stadin Keltamustat

SaiPan kannatus Helsingissä sai aivan uutta puhtia, kun Stadin Keltamustat kokosi äänekkään kannattajaryhmän samaan katsomoon.

SaiPan faniyhdistyksen puuhamies Juha Sairaselle Kisapuiston seisomakatsomo ja keltainen fanikaide on se ainoa oikea paikka seurata ottelua.

Aivan tuntemattomat ihmiset tulevat kadulla ja kaupassa juttelemaan SaiPan hienosta syksystä.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen