Eekoo purkaa entisen Kontin Leirin alueella

Osuuskauppa kuulostelee, otetaanko Leirin kauppakeskushankkeet uudelleen tarkasteluun. Tarkoitus on rakentaa lisää liiketilaa.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan Osuuskauppa purkaa syksyn kuluessa entisen Kontti-tavaratalon tilat Lappeenrannan Leirissä. Toimitusjohtaja Olli Vormisto selvittää, ettei Eekoon ole tarkoitus purkaa samassa korttelissa sijaitsevia kirpputorien, halpakaupan ja noutotukun rakennuksia, ainakaan vielä.

Eekoo odottaa samoin kuin SRV ja Keskokin kaupungin ottavan uudelleen tarkasteluun Leirin kauppakeskushankkeet. Niistä toinen on Eekoon, joka kaavailee liikekeskusta Vanhan kentän ja Prisman väliin.

-Entinen Kontin rakennus puretaan pelkästään sen takia, että se on niin huonossa kunnossa. Katto uhkaa romahtaa. Tämä ei liity tuleviin suunnitelmiin, vakuuttaa Vormisto.

Kaupunki pisti Eekoon kaavamuutostoiveet SRV:n ja Keskon toiveiden tavoin odottamaan keskustan isojen hankkeiden etenemistä. Tekninen lautakunta linjasi keskiviikkona, että Cityconin Ison-Kristiinan laajennuspäätöstä voi odottaa ensi vuoden puolelle. Cityconilta on odotettu jo siirtynyttä päätöstä marraskuun aikana.

Eekoo on valmiusasemissa.

-Meidän on ihan oikeasti tarkoitus viedä kaavahanketta eteenpäin ja toteuttaa tänne lisää liiketilaa. Suunnitelmia piirrellään koko ajan.

Valtakunnallisesti kauppakeskusrakentaminen hiipuu. Esimerkiksi Kesko on ilmoittanut jarruttavansa hankkeitaan. Vormisto kuitenkin katsoo, että Etelä-Karjala ja Lappeenranta on edelleen toista maata.

-Venäläiset ovat tällä alueella niin merkittävä lisä. Osuuskauppa ei ainakaan jarruttele omia hankkeitaan.

Toisaalta taloustilanne ilman muuta heijastelee kauppaan.

-Kaupan liitto juuri ilmoitti, että kaupan alalta lähtee 8 000 työpaikkaa, mikä on kuitenkin selvästi vähemmän kuin edellisessä lamassa.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju