Hoivakoti myytiin jättifirmalle

Joutsenolainen Pappilankoti siirtyi Esperille. Myyjät pääsivät tulolistan kärkisijoille.

Outi Salovaara

JOUTSENO. Vammaisten palvelukoti Pappilankotia Joutsenossa pyörittänyt Ritva Helekorpi-Lehtonen on sekä iloinen että huolissaan.

Syynä sekalaisiin tuntoihin on päätyminen maakunnan 20 kovatuloisimman joukkoon reilun puolen miljoonan kokonaistuloilla yhdessä yrittäjäkumppani Anu Kososen kanssa.

Iso Esperi Care osti 15-paikkaisen 1996 perustetun Pappilankodin viime vuonna. Esperi Caren liikevaihto oli viime vuonna yli 35 miljoonaa euroa.

Kauppa oli toimitusjohtaja Helekorpi-Lehtoselle suuri helpotus ja tuli sopivaan aikaan, sillä Pappilankodin tulevaisuus oli auki.

Ilmassa oli paljon epävarmuutta esimerkiksi sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten vuoksi.

— Ei ollut tietoa, saammeko Eksotelta asiakkaita vai emme, Helekorpi-Lehtonen sanoo.

Aloitteen kauppaan teki Esperi, joka otti keväällä 2011 yhteyttä Pappilankotiin. Pienen mietinnän jälkeen kaupat syntyivät kesällä 2011.

Tyytyväisyyteen sekoittuu myös huolta ihmisten suhtautumisesta siihen, että entiset yrittäjät ovat yllättäen tulolistan kärkipaikoilla.

Ymmärtävätkö kaikki, että kovatuloisten listalle pääseminen on tarkoittanut vuosien kovaa työtä ja vuosien varrella myös oppirahojen maksamista?

— En ole koskaan aiemmin tuolla listalla ollut enkä koskaan enää sinne tule, toteaa Helekorpi-Lehtonen.

Helekorpi-Lehtonen ja Kosonen jatkavat töitä Pappilankodissa kaupan jälkeenkin. Helekorpi-Lehtonen aikoo jättäytyä muutaman vuoden kuluttua pois töistä, elämäntyöstään, niin kuin hän luonnehtii.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara