Myllymäkeä alas tänään kuin viimeistä päivää

Myllymäen laskettelukeskus sulkee ovensa tänään.

JOUTSENO

ANSSI SILVENNOINEN

Lauri Joona ja Eetu Heimonen painelivat Joutsenon Myllymäen valkohehkuista rinnettä alas lauantaina vesisateesta välittämättä. Ulkoliikunta on pukeutumiskysymys. Kosteus pysyy loitolla vaikka mustaan jätesäkkiin sukeltamalla.

-Koko päivä ollaan oltu täällä. Tullaan vielä sunnuntainakin.

Kaksikon näkeminen rinteessä ei ollut yllätys. Lähistöllä asuvat pojat ovat viettäneet koko talven tiiviisti kotilaskettelukeskuksessaan.

-Lähes joka päivä on laskettu.

-Rinteet ovat edelleen ihan hyvässä kunnossa. Iso hyppyrikin on vielä laskettavissa.

TALVI ON ollut suomalaisille laskettelukeskuksille positiivinen. Etelä-Suomen keskuksissa yrittäjät ovat hehkuneet viime aikoina kilpaa auringon kanssa. Kaikkien muistissa on vielä edellinen talvi, joka oli alkupäästään hyvin leuto ja yritystoiminnan kannalta kestoltaan julman lyhyt.

Tänä talvena Myllymäen rinteillä suihki noin 45 000 kävijää.

-Määrään täytyy olla tosi tyytyväinen, rinneyrittäjä Jyri Paunonen tuumii puhelimitse Italiasta.

Myllymäen kausi oli pituudeltaan normaali, sillä rinteet avattiin noin joulukuun puolivälissä. Viime viikot laskettelukeskusta ja sen laskettelijoita hellivät alppisäät, eli päivällä helotti aurinko ja yöllä rinteitä puri pakkanen.

-Kausi oli meille tosi hyvä ja erityisesti tasainen. Älyttömiä ruuhkahuippuja ei ollut, mutta toisaalta kävijöitä riitti jatkuvasti mukavasti. Sään vaihtelut olivat pienet ja nimenomaan niin, että hyvää ulkoilusäätä oli tosi paljon.

Simpeleen Konka Skissä ja Ruokolahden Freeskissä sukset ohjattiin kesäunille huhtikuun alussa. Myllymäessä kausi paketoidaan tänään kello 16. Vaikka keskukselle johtava pätkä hiekkatietä onkin jo kelirikon raatelema, rinteissä lunta vielä riittää. Lauantaina keskipäivällä laskettelun riemuista nautiskeli poikien lisäksi kourallinen kävijöitä.

Tälle päivälle Paunonen povaa enemmän vilskettä.

-Onhan päätöspäivä kaikille tietynlainen huipennus. Väkeä tulee varmasti laskemaan ne viimeiset laskut, vaikka sataisikin.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen