Categories
Artikkelit

Rakuuna Rockia tekee riskiyhtiö

Lappeenrannan kaupunki on tietoinen taustasta. Kuopion kaupunki tukee tuntuvasti yhtiötä. Neuvottelut rockfestivaalin paikasta jatkuvat.

Petteri Värtö

Lappeenrantaan Rakuuna Rock -festaria järjestävä Suomen musiikkiyhtiö on yritystietojen perusteella erittäin suuren riskin yhtiö. Suomen Asiakastiedon rekisterissä sen pisteitä huonontavat ikä ja vastuuhenkilötausta. Yhtiö on perustettu vuosi sitten, ja sen vastuuhenkilöillä on ulosottoja ja velkomustuomioita.

Lappeenrannassa Suomen musiikkiyhtiön kanssa rockfestivaalia ovat alusta asti järjestäneet kaupunkiyhtiö Wirma ja tekninen toimi. Toimialojen edustajat kertovat tienneensä yhtiön yritysstatuksesta Suomen Asiakastiedossa. Sen vuoksi kaupunki edellyttää järjestäjältä vakuusmaksua, muuten sopimus raukeaa.

— Wirman lausunto kaupunginhallitukselle otti kantaa tähän. Tutustuimme taustoihin Suomen Asiakastiedosta, ja keskustelimme festivaalijärjestäjän kanssa löytämästämme. Toimiala on kokemusten mukaan aika hankala, ja siksi suosittelimme vakuusmaksua, projektijohtaja Antti Tuomaala Wirma Oy:stä kertoo.

— Vakuusmaksun vaatiminen on normaali menettely tapahtumajärjestäjien kanssa, Lappeenrannan kaupungin tontti-insinööri Esko Kivistö sanoo.

Lappeenrannan kaupungin ja Suomen musiikkiyhtiön festivaalia varten solmimassa alueiden käyttöoikeussopimuksessa vakuussumma on 1 200 euroa.

Suomen musiikkiyhtiön vastuuhenkilöt järjestävät festareita myös Kouvolassa ja Kuopiossa. Kouvolan Pioneerirock on 5- ja Kuopion Rockcock 10-vuotias.

Kummassakin kaupungissa kaupungin edustajat ovat tyytyväisiä festivaaliin ja sen järjestäjään. Kuopio jopa tukee Rockcockia 12 000 eurolla vuodessa.

— Olemme tykänneet tapahtumasta. Järjestäjä on ollut vastuullinen ja parantanut toimintaansa vuosien aikana. Paikat ovat olleet tapahtuman jälkeen kunnossa, ja velvoitteet kaupungille hoidettu. Kokemukset järjestäjästä ovat positiiviset, Kuopion kaupungin yhteistyökoordinaattori Markku Lind kertoo.

Kuopiossa ongelmat liittyvät lieveilmiöihin, joita tapahtuma-alueen ulkopuolella aiheutuu. Lieveilmiöitä pelkäävät myös Linnoituksen asukkaat ja yrittäjät.

Kouvolassa Pioneerirockia ei järjestetä aivan ydinkeskustassa, vaan omakotialueen lähellä paikassa, jossa on messujen kaltaisia muitakin tapahtumia.

Rakuuna Rockin paikkaa koskevat neuvottelut jatkuvat Lappeenrannassa keskiviikkona. Kaupunki ja festivaalijärjestäjä tapaavat ja keskustelevat paikoista, joissa tapahtuman voisi järjestää. Vaihtoehtoja on edelleen paljon, mutta eniten keskusteluja käytäneen Linnoituksesta ja Amiksen tekonurmen alueesta.

Neuvottelujen tavoitteena on saada paikkapäätös pikaisesti, jotta tapahtuman järjestelyt ja niihin kuuluva lupien haku voisi käynnistyä mahdollisimman pian.

Tausta

Suomen musiikkiyhtiö suunnittelee Rakuuna Rock -festivaalia Linnoitukseen 19.—20. heinäkuuta.

Rakuuna Rock on uusi tapahtuma Lappeenrannassa. Moni haluaa sen kaupunkiin, mutta moni myös pitää Linnoitusta vääränä paikkana.

Julkistettuja esiintyjiä ovat toistaiseksi Kotiteollisuus, Mokoma, Stam1na ja Timo Rautiainen & Neljäs sektori.

Tapahtuman lipunmyynnin piti alkaa 1. maaliskuuta.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö