Tennis harppaa uuteen aikaan

Lappeenranta. Linnoituksen urheilutalossa isketään viimeiset tennisharjoitukset toukokuussa.

JARMO HÄMÄLÄINEN

Tennispallojen tömähtely Linnoituksen vanhan urheilutalon vihreällä veralla päätyy tänä keväänä. Vuosikymmeniä lappeenrantalaisia tenniksen pelaajia palvellut sali siirtyy muuhun käyttöön.

Lappeenrannan Tennisseuran uusi kahden kentän tennishalli on rakenteilla Huhtiniemeen ja se avaa ovensa pelaajille elokuussa.

— Ihan hyvä että päästään uuteen hallin. Tämä on ollut talvella kylmä ja kostea paikka, kuvailee Linnoituksen urheilutalon nykytilaa juniorien SM-kultaa hiljattain voittanut Lappeenrannan Tennisseuran 11-vuotias lajitaituri Aleksandra Anttila.

Pari vuotta sitten taitoluistelusta tennikseen siirtynyt Alexandra voitti Kaarinassa järjestetyissä tenniksen SM-kisoissa alle 12-vuotiaiden juniorien sekanelinpelissä SM-kultaa yhdessä seurakaverinsa Roni Hietarannan kanssa.

— Helsinkiläiset ja turkulaiset olivat siellä SM-kisoissa kuulemma ihmetelleet ennen mitalipelejä, että pelataanko Lappeenrannassakin tennistä. Nyt sitten tietävät, myhäilevät Aleksandran isä Jukka Anttila ja Ronin äiti Kati Hietaranta.

OMIEN juniorien mitaleille pääsy SM-tasolla oli piristysruiske Lappeenrannan Tennisseuralle. Seuran juniorijaoston pitkäaikainen vetäjä Jukka Hämäläinen muistelee, että edellisestä juniorien mitalista on kulunut jo yli kolmisenkymmentä vuotta.

— Taisivat olla Pakkasen Jari ja Vuorisen Tomi edellisiä mitalipelaajia.

Tenniksen talvikauden harjoitusmahdollisuuksissa otetaan Lappeenrannassa pitkä harppaus eteenpäin, kun uusi kahden kentän halli valmistuu.

— Linnoituksen urheilutalon kentän lisäksi tennistä on voinut pelataan Blomqvistin Lassen hallissa ja Lylyn hallissa. Vapaita vuoroja on kuitenkin ollut vaikea saada.

— Nyt kun saamme uuden hallin, Lappeenrannan Tennisseura on palkkaamassa päätoimista valmentajaa yhdessä Savitaipaleen Tennisseuran kanssa. Se on ehdoton edellytys lajin kehittymiselle.

— Kesällähän kenttätilanne on ihan hyvä, Kimpisen massakentät ovat loistavassa kunnossa, Jukka Hämäläinen korostaa.

TENNISSEURAN toiminnassa on tällä hetkellä mukana viitisenkymmentä junioria.

Aleksandra Anttila, Roni Hietaranta ja kilpailevat minipelaajat saavat muutaman kerran viikossa valmennusta Savonlinnasta Lappeenrantaan matkaavalta Ilkka Mäkelältä.

Molemmat 12-vuotiaiden sarjassa pelaavat tällä hetkellä 11-vuotiaat lahjakkaat juniorit hakevat myös pelituntumaa Lappeenrannan ulkopuolelta.

— Aleksandra on joka toinen viikko koulussa ja harjoittelemassa Pajulahdessa. Siellä on samassa ryhmässä neljä ala-asteikäistä tyttöä. Tänä keväänä hänellä on myös edessä ensimmäiset kansainväliset kisat Ranskassa, Jukka Anttila kertoo.

— Roni käy harjoittelemassa myös Kouvolassa, missä häntä valmentaa venäläinen Boris Tshernov ja hän leireilee usein Lohjalla junioreiden tehovalmennusryhmässä, Kati Hietaranta selvittää.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen