Säästöpankin talo myytiin venäläisille

Lappeenranta. Pankki pyrkii eroon turhiksi käyneistä kiinteistöistään.

Matti Saarela

Etelä-Karjalan säästöpankki on myynyt Lappeenrannassa niin kutsutun Säästöpankin talon, joka sijaitsee Kauppakadun ja Oksasenkadun kulmassa.

Kiinteistön rakennuksineen omistaa Kiinteistö Oy Lappeenrannan vanha pankkitalo.

Kiinteistöyhtiön osakkeet ovat kaupassa siirtyneet muitakin kiinteistöjä Lappeenrannassa omistavalle Suomikon Oy:lle ja Unifalda Oy:lle, jolla on pieni vähemmistöosuus ostetun kiinteistöosakeyhtiön osakkeista.

-Pankin omistamaa kiinteistömassaa pitää vähentää. Se on ollut meillä pitkän tähtäimen strategia. Olemme myyneet vähin erin näitä kiinteistöjä, ja nyt oli tämän vanhan pankkitalon vuoro, Etelä-Karjalan Säästöpankin toimitusjohtaja Jarmo Partanen kommentoi kauppaa.

Suomikon on pankilta ostetun kiinteistöyhtiön pääosakas. Kaupparekisterin mukaan vuonna 2007 perustetun osakeyhtiön kotipaikka on Lappeenranta. Yhtiön vastuuhenkilö on lappeenrantalainen toimitusjohtaja Irina Rantanen. Hänen mukaansa Suomikonilla on sekä suomalaisia että venäläisiä osakkeenomistajia.

Yhtiön hallituksessa istuvat moskovalaiset Dmitri Gudzenko ja Marina Gudzenko. Molemmat ovat mukana myös lappeenrantalaisen Lentävä Joutsen Oy:n hallituksessa. Kaupparekisterin mukaan Lentävän Joutsenen toimialaan kuuluu kiinteistöjen vuokraus ja hallinta.

Kirjoittaja:
Matti Saarela