Metsän kuvaajille luontopalkinto

Tuuliaisen säätiö antoi ensimmäisen luontopalkintonsa Hannu Siitoselle ja Mikko Pölläselle.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen

Eteläkarjalaiset luontokuvaajat Hannu Siitonen ja Mikko Pöllänen saavat Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiön vuoden 2012 luontopalkinnon. Kymmenen tuhannen euron luontopalkinto myönnetään ensimmäistä kertaa.

Metsän tarina -elokuvan kuvaajat sopivat säätiön mukaan erinomaisesti ensimmäisen luontopalkinnon saajiksi. Elokuvan vaikuttavuus metsäluonnon puolustajana on mahtava.

Yhtenä perusteluna todetaan, että Metsän tarinaa on kuvattu Etelä-Karjalan metsissä. Näin maakunnan ihmiset saavat elokuvasta uutta innostusta arvostaa lähimetsiä.

Elokuva on säätiön mukaan esimerkki siitä, että luonnon ihmeitä ei tarvitse mennä hakemaan Lapin perukoilta kerran vuodessa.

Parikkalalainen Siitonen ja rautjärveläinen Pöllänen kuvasivat Metsän tarinaa varten neljän vuoden ajan. Siitä on tullut Suomen kaikkien aikojen katsotuin dokumenttielokuva.

Suomen kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahasto palkitsi taannoin Siitosen ja Pölläsen elokuvan kuvallisesta kerronnasta.

Tuuliaisen säätiö ryhtyy jakamaan luontopalkintoa vuosittain, lähinnä eteläkarjalaisista luontoteoista. Palkintoa ei voi hakea, mutta säätiölle voi antaa vinkkejä hyvistä ehdokkaista.

Vuonna 2010 säätiö antoi tunnustuspalkinnon norppakuvaaja Juha Taskiselle.

Ilpo Leskinen