Opettajaveljekset

Opettaminen on Laivamaan veljeksillä verissä. Kaikki viisi veljestä ovat opettajia ja myös kahdella sisarella on pedagogin koulutus.

Matti Saarela

Veljeksistä vanhin Ville Laivamaa on Lappeen alakoulun rehtori. Veljeksistä nuorin Heikki Laivamaa toimittaa nyt samaa virkaa Joutsenon yläkoulussa.

Heidän veljistään Perttu Laivamaa toimii Saimaan ammattikorkeakoulussa opetuspäällikön tehtävien ohella matematiikan opettajana, Hannu Laivamaa on Kimpisen koulun luokanopettaja ja insinööriveli Markku Laivamaa opettaa ammattiopistossa sähkötekniikkaa.

-Me olemme kai luontaisesti tähän työhön sopivia, Ville arvelee.

Veljessarjan nuorin Heikki heittää ensin vitsin mielikuvituksen puutteesta, mutta vakavoituu sitten ainakin puoliksi.

-Kyllä tämä on varmasti kutsumusammatti, hän sanoo.

Kahdesta Laivamaan rehtoriveljeksestä voi tehdä jo lyhyen tuttavuuden perustella ainakin yhden analyysin – perusmukavia ihmisiä. Veljesten sosiaaliset taidot ovat tietenkin luonnekysymys ja tällaista luonnetta varmasti myös koulitaan, kun syntyy ja kasvaa suurperheessä.

Laivamaan sisaruksia on kahdeksan.

-Yksi siskoistani, Outi (Myllärinen) on erityisopettaja, Ville kertoo.

-Hän opiskeli opettajaksi vasta yli 40-vuotiaana. Hän on nyt töissä Saimaan koulussa, Heikki täydentää.

-Toinen sisaristamme on myös koulutukseltaan pedagogi, mutta hän on nyt kotona. Nuorin sisar ja nuorin meistä kaikista on talousalalla, Ville jatkaa.

Tietenkin on ihan pakko kysyä, millaista se elämä on ollut tällaisessa suurperheessä? Esikoisena Ville Laivamaalla on myös tähän varmasti heiltä kaikilta usein kysyttyyn kysymykseen vastaus heti valmiina.

-Hirveän rikasta elämää se on ollut.

-Meidän sukumme on sekä isän että äidin puolelta Pohjois-Suomesta: Ranualta, Rovaniemeltä, Kemistä ja Oulusta.

Kirjoittaja:
Matti Saarela