Selostajat täyttivät kauppatorin

Tapahtuma. Urheiluruudun 50-vuotisjuhlakiertue keräsi aurinkoiselle torille satoja lappeenrantalaisia.

Tuomo Reponen

Urheiluruudun 50-vuotisjuhlakiertue oli kerännyt paikalle satoja kaupunkilaisia Lappeenrannan torille. Myös lappeenrantalaiset urheiluseurat olivat vahvasti esillä.

Tutut televisiokasvot Niki Juusela, sekä Lappeenrannan kasvatti Inka Henelius haastattelivat eri lajien paikallisia edustajia. Seurat olivat järjestäneet kansalle aktiviteettia.

Torilla oli mahdollisuus kokeilla muun muassa sitä, kuinka kovaa heittää naisten pesäpalloa tutkaan.

-Miesten puolella toistaiseksi kovin heitto on 130 kilometriä tunnissa. Naisten paras tulos on 104 kilometriä tunnissa, Pesä Ysejä edustaneet Elisa Järvenpää ja Anni Lipasti kertoivat.

Pelurit itse eivät päässeet heittokättä testaamaan, vaikka mieli teki kovasti. Edes lupaukset hyvästä lämmittelystä eivät tehonneet, kun toiminnanjohtaja Ville Lantan kielto kajahti ilmoille.

-Eikö meillä ole jo ihan tarpeeksi loukkaantuneita? Ette varmasti heitä!

LAJIPAIKOILLA riitti suorittajia, mutta pitkä oli jono myös kiertueen hittituotteessa selostuskaraokessa. Pätkäksi oli valikoitunut Namikan ja Vantaan Pussihukkien välinen SM-finaali vuodelta 2005, jonka Andre Foreman ratkaisi viime hetken vapaaheitoillaan lappeenrantalaisille.

-Tää on ihan selkeästi hitti. Olen jo ohimennen solminut muutaman diilinkin. Ääninäytteet on jo olemassa, joten enää selostajien pitää laittaa sähköpostia toimituspäällikölle, selostuskaraokea pyörittänyt Henri Määttä hymyili.

Määtän mukaan Lappeenrannassa ja Kuopiossa halukkuus on ollut kaikkein suurinta. Ikähaitari on ollut laaja.

-Ihan lapsesta vaariin. Nuorin on ollut muistaakseni 4-vuotias. Paljon on ollut rohkeita selostajia.

YKSI rohkeista oli 10-vuotias Viivi Riikonen.

-Namika hyökkää. Tuleeko kori? Ei. Ja kaatuu, nuori selostaja kuvaili ottelun viime hetken tapahtumia.

Riikosen mielestä selostaminen oli helpompaa, mitä hän oli kuvitellut. Lajikaan ei ollut vieras, sillä hänen veljensä harrastaa koripalloa.

Vielä tutumpi laji oli Lassi Tuoville, joka puoliksi pakotettiin selostamaan. Hän oli mukana voittamassa mestaruutta apuvalmentajana.

Nykyinen päävalmentaja on toiminut televisiokommentaattorina, ja mies oli luurit päässä kuin kotonaan.

-Hauskaa oli selostaa. Aika hyvin sitä uppoutuu ruutuun ja pääsee tunnelmaan mukaan. Tykkään tietynlaisesta esilläolemisesta, joten valmennusuran jälkeen televisiotyö ei olisi mahdottomuus.

Riikonen ei sen sijaan maalaillut tulevaisuuttaan selostajankoppiin, vaikka ei sitä poiskaan sulkenut. Toiveammatti on kuitenkin toinen.

-Eläinlääkäri voisin olla.

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen