Categories
Artikkelit

Aktiivilomille hurja kysyntä

Etelä-Karjalan matkailupalvelujen tarjoajat ovat tyytyväisiä kesän suosioon.

MATKAILU

Flow Parkin suosio räjähtää juhannuksena

Myllysaaren Flow Park -kiipeilypuistossa on riittänyt vilinää koko kesän. Luokkaretket ja yritysporukat työllistävät keväisin ja lomailijat loppukesästä.

Toimitusjohtaja Janne Kalhama kertoo, että muutaman hiljaisemman kesäkuun viikon jälkeen suosio ”räjähtää” juhannukselta. Flow Parkissa ei ole tarkasti tilastoitu ulkomaisten vieraiden määrää, mutta heitä on käynyt päivittäin.

– Pääasiassa ulkomaiset kävijät ovat olleet venäläisiä, mutta myös muita kansallisuuksia näkyy, suosioon tyytyväinen Kalhama sanoo.

Ravintola on Salpasafarien vetonaula

Erilaista elämys- ja aktiivimatkailua järjestävässä Salpasafareissa ollaan erityisen tyytyväisiä Rauhan ravintolan suosioon.

Ensimmäistä kesää pyörivä risteilytoiminta liikkuu kannattavuuden rajoilla.

– Fiilis on tämän päivän sana. Meiltä haetaan ennemmin hauskaa ja rentoa puuhaa, kuten saaristoretkiä, ei niinkään mönkijäsafareita, arvioi yrittäjä Petri Parkko.

Kalastuksesta innostuneet ovat lähinnä keskittyneet vuokraamaan välineitä. Ryhmissä tapahtuvat kalastusmatkat eivät ole olleet tänä kesänä yhtä suuressa suosiossa.

Hevosleirit varataan jo syksyllä

Päivölän ratsutilalla Taipalsaarella järjestetään kesäisin viisi lasten ratsastusleiriä. Maria Karhu-Parkkonen kertoo tilalta, että ne menevät kaupaksi jo edeltävänä syksynä.

– Usein pihaan tulee ihmisiä kyselemään ratsastuksen perään, mutta varauksen tekemällä pääsee todennäköisemmin satulaan, Karhu-Parkkonen kertoo.

Tilalla on myös majoituspalvelua, joka on pyörinyt tänä kesänä hieman hiljaisemmin, mutta asiakkaat ovat olleet aiempaa kansainvälisempiä. Venäläisten lisäksi muutkin kansallisuudet ovat löytäneet tilan.

Hiekkalinna kiinnostaa aikuisia

Matkailuneuvontapäällikkö Tuula Paakkonen kertoo pyörähtävänsä Hiekkalinnalla lähes päivittäin. Ikärakenne on tänä kesänä päässyt yllättämään.

– Aikuisia vieraita on ollut seitsemän kertaa enemmän kuin lapsia. Alueella toimivilta yrittäjiltä on tullut suosiosta erittäin positiivista viestiä. Kioskien ja savituotteiden kauppa on käynyt hyvin.

Paakkonen selittää suurta suosiota paitsi aikuisiin vetoavalla Kalevala-aiheella, myös poikkeuksellisen laadukkaalla veiston tasolla. Lastenteatteri on puolestaan kiinnostanut naperoita hyvin.

Imatralla vinssivene nostaa ilmaan

Imatralainen Water-SkiZoo -yritys tarjoaa erilaisia vesiaktiviteetteja. Sukeltaminen ja monet muut ovat pyörineet tänä kesänä selvästi hiljaisemmin, sillä nousuvarjoilu on pitänyt yrityksen kiireisenä.

– Saimme viimein uuden vinssiveneen, joten lennätyksille veden yllä on kysyntää. Kesä on mennyt kiireisissä merkeissä, kertoo Jussi Honka.

Asiakkaista suurin osa on ollut suomalaisia. Hongan mukaan ”on ollut niin kiirettä, ettei ole edes ehtinyt kummemmin mainostaa”, mikä luultavasti vähentää ulkomaisten asiakkaiden määrää.

Hyvät säät hiljentävät lintupuistoa

Holiday Club Saimaassa ollaan tyytyväisiä tänä kesänä avatun Angry Birds -aktiviteettipuiston suosioon. Ulkona hellivät helteet tosin näkyvät sisäaktiviteettien kiinnostavuudessa.

– On ollut niin hyvä kesä, että välillä on ollut hiljaisempiakin päiviä. Olemme silti tyytyväisiä suosioon ja saamamme palaute on ollut hyvää, kertoo aktiviteettipäällikkö Jukka Roilas.

Heinäkuussa asiakkaat ovat olleet lähinnä suomalaisia matkaajia. Roilas uskoo, että elokuussa ulkomaiset turistit viihtyvät vihaisten lintujen kanssa.

Fiilis on tämän päivän sana.

Petri Parkko

Kirjoittaja:
Antti Hirsaho