Tykkiläiset lämpenevät remonttiin

LAPPEENRANTA. Armilan koulun asemakaavamuutoksessa tykkiläisiä huolettavat liikennejärjestelyt. Assi Group Oy:n uudet suunnitelmat saavat kannatusta.

Kaisa Juntunen

Armilan funkkiskoulun saneeraus uuteen käyttöön ja sen viereen nousevat pari kerrostaloa eivät kuumenna suuresti tykkiläisten tunteita. Viitisenkymmentä tykkiläistä oli saapunut asukastilaisuuteen, jossa käsiteltiin Armilan koulun asemakaavamuutosta ja siihen liittyvää liikennesuunnitelmaa.

Armilan koulualueen kaava on nähtävillä tämän kuun loppuun. Tilaisuudessa tuli selväksi, että huomautuksia on luvassa, ja ne koskevat lähinnä liikennejärjestelyjä.

Etenkin Oppilaankadun kasvavat liikennemäärät huolettavat. Tähän kaupungininsinööri Pasi Leimillä on esittää ratkaisu: Oppilaankatu suljetaan läpikulkuliikenteeltä ja Ratakadulta avataan liittymä uuteen parkkihalliin.

Entisen Armilan koulun eteen on kaavailtu 12 maanpäällistä parkkipaikkaa. Ainakin yksi asukas on valmis huomauttamaan tästä, koska pelkää parkkipaikan lisäävän huomattavasti liikennettä lähikaduilla.

Havainnekuvat saneeratusta Armilan koulusta ja kahdesta sen viereen nousevasta samaa tyyliä jäljittelevästä kerrostalosta saivat osakseen hyväksyntää. Suunnitelmaa pidettiin paljon parempina kuin alueen omistavan sijoitusyhtiö Assi Group Oy:n alkuperäistä esitystä. Aluetta ei olla rakentamassa tupaten täyteen.

Soraääniäkin joukosta kuului.

— Kaipaan havainnekuvaa, jossa näkyy puutalon nurkka.

Kadun vastakkaisella puolella asuva henkilö on valmis jättämään huomautuksen siitä, että hän menettää puistonäkymän. Hän ei halua katsoa ikkunastaan nelikerroksista kerrostaloa.

— Katsotko mieluummin paikalleen mätänevää funkkiskoulua, vastustajalta kysyttiin.

Asukkaat tuskailevat etukäteen rakennustöiden aiheuttamaa haittaa.

— Sellaista se on, kun kaupungissa rakennetaan, toteaa Pasi Leimi.

Assi Group Oy:n toimitusjohtaja Ossi Vilhu ei päässyt tilaisuuteen paikalle. Hän on ilmaissut, että haluaa ratkaisuja syksyn aikana.

Kaava etenee lokakuussa kaupunginhallitukseen. Kaupunginvaltuuston on määrä päättää kaavasta lokakuun tai marraskuun kokouksessaan.

Jos valtuusto hyväksyy kaavan, tyytymättömillä on yhä mahdollisuus valittaa siitä hallinto-oikeuteen. Valitusprosessi voi viedä pari vuotta.

Koulusta palvelu-käyttöön

Assi Group Oy voitti Lappeenrannan kaupungin järjestämän tarjouskilpailun vuonna 1938 rakennetusta Armilan funkkiskoulusta.

Keskustataajaman yleiskaavassa tontti on osoitettu julkisten palvelujen ja hallinnon alueeksi.

Asemakaavamuutoksella tontin käyttötarkoitus muuttuisi asumisen, toimitilojen, hotellin, palveluasumisen tai vastaavan toiminnan alueeksi.

Assi Group Oy on kaavaillut tontille seniorityyppisiä asuntoja ja koulurakennukseen hoiva- ja terveyspalveluja.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen