Kruununpuiston kesässä kuunnellaan Paulaa

Teatteri. Paula Koivuniemen musiikkiin perustuvan musikaalikomedian yksi esitys on jo myyty loppuun.

Piia Kaskinen

Aikuinen nainen mä oon… Sävelet soivat matalalta ja kehräten tiedotustilaisuutta varten varatussa salissa. Kehrääjinä Paula Koivuniemi ja Sinikka Sokka.

Samoja säveliä kehrätään ensi kesänä myös Kruununpuistossa. Aikuinen nainen -musikaalikomedian musiikki on tuttua, mutta tarina fiktiivinen.

— En minä elämäkerrallisiin juttuihin suostuisikaan. Korkeintaan sitten, kun olen mennyttä Paulaa. Kaikkea ei tarvitse tehdä, oma elämä saa pysyä omana, Koivuniemi toteaa.

Musikaalin ensi-iltaan ja kahteen muuhun näytökseen hän kyllä tulee, nouseepa lavallekin.

Imatran musikaali kertoo piinkovasta bisnesnaisesta, jonka isä paljastaa salaisuuden ennen lähtemistään Huippuvuorille kuolemaan: tyttären äitinään pitämä nainen onkin kasvattiäiti. Alkaa oikean äidin etsintä.

Pelkkä piinkovuus ei kesäteatteriin sovi, huumoria ja rakkautta on oltava. Käsikirjoittaja Arto Nieminen luonnehtii musikaalia veijaritarinaksi, ohjaaja Timo Rissanen kunnianosoitukseksi paitsi Koivuniemelle, myös kaikille naisille.

Päärooleissa ovat Sinikka Sokka ja Kotkan kaupunginteatterista lainaan tuleva Pia Lunkka. Molemmat lauloivat Imatralla edellisen kerran Nine-musikaalissa.

— Olen fanittanut Paulan naisellisuutta ja karismaa jo Agit Propin ajoista, siitä asti kun osallistuimme samoihin Euroviisuihin. Imatralle tulen hirmu mielelläni. Valtionhotellin ympäristö on todella kaunis, ja kauneusarvoilla on suuri merkitys, jos kesänsä myy! Sokka kertoo.

— Minä olen Finnhits-sukupolven tyttöjä. Paulan laulut ovat lapsuuden ja nuoruuden taustamusiikkia, niiden myötä on itketty ja naurettu ja oltu sen kymmenen käpyä selän alla, Lunkka kertoo.

Koivuniemi on tapetilla myös lännessä. Seinäjoen kaupunginteatteri esittää parhaillaan hänen lauluihinsa perustuvaa revyytä.

— Kuulin asiasta noin vuosi sitten, ja ajattelin, että no niin, tietysti. Mutta esityksen nähtyäni en ole huolissani, se on täysin erilainen teos kuin meillä, kolmivuotiaana Paula-faniksi langennut Rissanen kertoo.

Koivuniemi kiinnostaa meilläkin: yksi tulevan kesän esityksistä on myyty jo loppuun.

Kirjoittaja:
Piia Kaskinen