Mistä löytyisi uusi omistaja Myllymäelle?

JOUTSENO. Lappeenrannan valtuusto päätti pistää Myllymäen laskettelukeskuksen ensi vuonna myyntiin. Rinneyrittäjän vuokrasopimus jatkuu vielä vuoteen 2015 asti.

Jarmo Hämäläinen

Myllymäki on pistettävä myyntiin. Tähän päätyi alkuviikosta Lappeenrannan kaupunginvaltuusto linjatessaan rankan säästöohjelman suuntaviivoja.

Kyseessä on siis se Joutsenon Myllymäki eli vuodesta 1984 asti toiminut laskettelukeskus, jonka kehitys ainakin Lappeenrannan kaupungin rahoilla näyttää nyt päättyvän.

Kaupungin vuosittainen tuki Kiinteistö Oy Etelä-Karjalan Laskettelukeskukselle on nykyään 80 000 euroa. Käytännössä vuosittaisella avustuksella on ylläpidetty infraa eli hankittu lumitykkejä, maksettu koneiden ja rakennusten korjauksia ja huoltoa. Lisäksi avustuksella hoidetaan muun muassa vesimaksut, rinnekoneen leasingmaksut ja maksetaan rinnealueen vuokra.

Säästölinja leikkaa tuet ja jättää kaupungille Myllymäessä vain laskettelukeskuksen maanvuokraajan rooliin.

Mikä sitten voisi olla Myllymäen laskettelukeskuksen myyntihinta?

— Ei aavistustakaan. Reilut parikymmentä vuotta sitten se olisi varmaankin myyty markalla, jos joku olisi ostanut. Silloin oli miljoonia velkaa. Nyt ei ole enää velkaa, sanoo Etelä-Karjalan laskettelukeskuksen toimitusjohtajan virkaa oman toimensa ohella vuodesta 1992 hoitanut Risto Jauho.

Mitä Myllymäessä sitten myydään?

— Myytäväksi tulee aikanaan omaisuuden eli kiinteistöjen, koneiden ja hissien lisäksi tietysti laskettelukeskuksen imago. Myyntihinnan määrittämiseksi tarvitaan ulkopuolinen arvioija, ehkä useampikin, Jauho ennakoi.

Myllymäessä kolme vuotta rinneyrittäjänä toiminut ja kaikkiaan 15 vuotta laskettelukeskuksessa töissä ollut Jyri Paunonen suhtautuu myyntitietoihin rauhallisesti.

— Katsotaan nyt mitä tässä tapahtuu. Alkava kausi mennään ainakin ihan normaaliin malliin. Minullahan on vuokrasopimus voimassa vielä vuoteen 2015 asti, Paunonen muistuttaa.

Oletko itse laskeskellut, minkä arvoisia Myllymäen hissit, koneet ja rakennukset ovat eli mikä myyntihinta voisi olla?

— Saattaahan se olla, että sellaisia laskelmia on tullut tehtyä.

Jatkaminen Myllymäessä ja mahdollinen kiinteistön ja koneiden ostaminen siis kiinnostaa sinua?

— Kyllä se kiinnostaa, jos hinta on sopiva. Onhan minulla täällä jo omia lumitykkejä ja jotain koneitakin.

Luuletko, että useampia ostajaehdokkaita ilmaantuu, kun Myllymäki tulee myyntiin?

— Kyllä ehdokkaita varmaan tulee, mutta varteenotettavia ostajia varmaan on vähemmän.

Alkava kausi mennään ainakin ihan normaaliin malliin.

30

Myllymäessä vietetään ensi talvena laskettelukeskuksen 30-vuotisjuhlia. Samaan aikaan Myllymäki on menossa myyntiin.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen