Pelaajapolun päässä näkyy

Jalkapallo. PEPO on rakentanut lahjakkaille junioreilleen jatkoreittiä jalkapalloliigaan ja Hollantiin. D13-vuotiaiden junioreiden perinteisiin kuuluu jo syksyn pelimatka Hollantiin.

Jarmo Hämäläinen

Kotimainen jalkapallokausi alkaa olla jo paketissa, mutta Lappeenrannassa PEPO:n juniorit pakkailevat pelikassejaan jokasyksyiseen tapaan Hollannin matkaa varten.

Syyslomaviikolla PEPO:n D13-poikien joukkue lähtee viikoksi Hollantiin peli- ja harjoitusleirille. Sama ikäluokka on jatkanut pelikautta viikolla Hollannissa jo kuuden vuoden ajan.

Seuraavalla viikolla viisi C-ja B-juniori-ikäistä pelaajaa matkustaa viikoksi harjoittelemaan Fortuna Sittardin joukkueissa.

—  Meillä on nyt kaksi vuotta ollut Fortunan kanssa yhteistyösopimus siitä, että meidän parhaat juniorimme pääsevät harjoittelemaan ja näyttämään taitojaan seuran joukkueissa.

— Tietysti haaveena on, että jonain päivänä joku meidän nuorista pelaajistamme pääsisi pitemmäksikin aikaa pelaamaan Hollantiin, mutta toistaiseksi se ei ole vielä onnistunut, PEPO:n valmennuspäällikkö Timo Paasolainen kertoo.

PEPO:n junioreista kuusi oli viime kesänä mukana Eerikkilän urheiluopistolla hollantilaisen suurseura Ajaxin tarkkailuleirillä.

— Pari meidän pojistammekin sai nimensä tarkkailijoiden listalle, joten tuntuu siltä että olemme oikealla tiellä yksilöllisessä valmennuksessa.

— Jos nyt ei aivan Ajaxiin, niin Fortuna Sittardin joukkueeseen joku meidän pelaajista vielä joskus murtautuukin, Paasolainen ennakoi.

Fortuna Sittardin edustusjoukkuehan pelaa Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla

Sittardiin viikoksi harjoittelemaan lähtevän viiden B-ja C-juniorien valinnassa on katsottu tarkasti sitä, että taitotaso ja pelikäsitys ovat kohdallaan.

Esimerkiksi matkaan lähtevistä B-junioreista Mikko Kuningas esittelee taitojaan Hollannissa jo toisen kerran ja Tomi Karttusen tilillä on jo poikien maaotteluja.

— Haluamme auttaa lahjakkaita junioreitamme eteenpäin pelaajan polulla. Polku Hollannin suuntaan on hieno reitti ja meillä on hyvä yhteistyö myös jalkapalloliigan MyPan kanssa.

— Mikko Kuningas ja Peetu Juntunen olivat MyPan kanssa harjoittelemassa. MyPan liigajoukkueen uusi valmentaja Antti Muurinen lupasi juuri, että yhteistyö jatkuu.

— Harvalla kolmosdivisioonan seuralla tällaisia yhteyksiä on, mutta kieltämättä olisi tärkeää, että saisimme oman edustusjoukkueen nousemaan vähintään kakkosen tasolle, Paasolainen korostaa.

PEPO availi yhteistyötä Hollannnin suuntaan aikanaan Utrechtin kanssa. Uusi kohde ja hieman pienempi seura Fortuna Sittard löytyi Saksan ja Belgian rajan tuntumasta eteläisestä Hollannista.

—  Fortuna Sittard on meille sopivan kokoinen yhteistyöseura. Kiitos Jari Litmasen ja Sami Hyypiän, suomalaisista pelaajista ollaan Hollannissa kiinnostuneita, Paasolainen muistuttaa.

Tietysti haaveena on, että jonain päivän joku meidän nuorista pelaajistamme pääsisi pitemmäksikin aikaa pelaamaan Hollantiin.

Timo Paasolainen

Hollantiin harjoittelemaan

PEPO:n jalkapallojunioreista Hollantiin Fortuna Sittardiin harjoituksiin lähtevät runsaan viikon kuluttua Mikko Kuningas, Tomi Karttunen, Nikke Veikkanen, Jere Niiranen ja Juuso Paasolainen.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen