Kaupunki otti aikalisän LIA -käräjöintiin

Lappeenranta. Käjäröinnin kohteena oleva yhtiö uhkaa kaupunkia vastakanteella.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen

Lappeenrannan kaupunki miettii vielä International Airport Services Ltd:n, (entinen Lappeenranta International Airport), haastamista käräjille maksamattomien saatavien perimiseksi.

Lappeenrannan lentoaseman kaupallisia palveluja 2010-2012 hoitaneella IAS:llä on hoitamattomia maksuja kaupungille noin 112 000 euroa.

Käytännössä käräjille ovat lähdössä kaupungin omistamat yhtiöt Fly Lappeenranta Oy ja Lappeenrannan Yritystila Oy.

Fly Lappeenranta vaatii IAS:lta liiketoiminnan kauppaan ja sen purkuun perustuvaa maksamatonta pääomaa yhteensä 56 200 euroa ja neljän prosentin tuottokorkoa pääomalle toukokuusta 2012 alkaen.

Yritystila vaatii IAS:lta erääntyneitä, maksamattomia vuokria ja muita vuokrasopimuksen mukaisia kuluja yhteensä 56 400 euroa. Molemmat yhtiöt haluavat saatavansa viivästyskorkoineen ja oikeudenkäyntikulunsa IAS:n piikkiin.

 

Asiaa on vatkattu vuodesta 2012, ja nyt haastehakemukset ovat valmiita. Fly ja Yritystila pyysivät maanantaina kaupunginhallituksen konsernijaostolta kannanottoa käräjille lähtemiseen. Kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan esitys jaostolle oli, että näytetään vihreää valoa.

Jaosto ei kuitenkaan kertonut kantaansa vaan jätti asian pöydälle, sillä luottamushenkilöt haluavat vielä lisäselvityksiä asiasta. Jaoston seuraava kokous on ensi maanantaina.

IAS on ilmoittanut, ettei sillä ole rahaa vaadittavien velkojen maksuun. Se on luvannut nostaa vastakanteen, jos kaupunki lähtee hakemaan saataviaan käräjiltä.

Vastakanteella yhtiö aikoo vaatia kaupungilta korvauksia vahingosta, joka IAS:n mielestä yhtiölle on aiheutunut lojaliteettivelvoitteen rikkomisesta.

Heikki Sopanen