Lasten ja nuorten talo sai komeat puitteet

Lappeenranta. Lasten ja nuorten talossa Rakuunamäellä vietettiin tiistaina avointen ovien päivää iloisissa merkeissä.

Heikki Sairanen

Eksoten perhepalvelupäällikkö Tarja Nylund on yhtä hymyä.

Lappeenrannan Rakuunamäelle on valmistunut uusi lasten ja nuorten talo, Eksoten toiminta tiloissa on jo alkanut, ja tiistaina Rakuunamäellä vietettiin avointen ovien päivää.

-Tilaa on nyt riittävästi, Nylund kiittää.

Lasten ja nuorten taloon on koottu kaikki lasten ja nuorten psykososiaaliset palvelut. Talo toimii Nylundin mukaan matalan kynnyksen periaatteella. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että taloon voi tulla kuka tahansa, jos on huolestunut lapsestaan tai jo nuori itse kokee voivansa huonosti.

-Taloon tullessaan asiakkaan ei tarvitse tietää, mitä palvelua hän tarvitsee, sillä talon henkilökunta etsii asiakkaalle sopivan tuen, hän sanoo.

Lasten ja nuorten talo on uudenlainen niin sanottu yhden luukun kokonaisuus, jossa keskeiset lasten ja nuorten hyvinvoinnin kanssa työskentelevät tahot toimivat erittäin tiiviissä yhteistyössä samassa rakennuksessa.

-Missään muualla Suomessa ei tietääkseni ole vastaavaa, Nylund kertoo.

Lasten ja nuorten talossa riitti väkeä tiistaina. Monet halusivat kurkistaa, miltä lasten ja nuorten talon sisällä näyttää. Taloa luonnehdittiin ”todella upeaksi jutuksi”.

-Vaikka toiminta on vasta alkanut, meille on jo löydetty hyvin, Nylund toteaa.

Lasten ja nuorten talo toimii kahdessa kerroksessa. Sen käytössä on myös uudisrakennuksen vastapäätä oleva remontoitu tiilitalli, jossa on muun muassa ryhmätiloja.

Lasten ja nuorten talo

Henkilökuntaa noin 120.

Avoinna maanantaista torstaihin kello 8-16 ja perjantaisin 8-15.

Uudisrakennuksessa on tilaa lähes 3?000 neliötä ja tiilitallissa noin 650 neliötä.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen