Peter Pan lentää Lappeenrantaan

Teatteri. Teatteri Imatran kevät kuuluu tammikuun lopusta Veriveljille. Lappeenrannassa nähdään pitkästä aikaa koko perheen näytelmä. Peter Pan saa ensi-iltansa maaliskuussa.

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola

Etelä-Karjalan teatterikeväässä nähdään kaksi musiikintäyteistä näytelmää.

Teatteri Imatrassa saa ensi-iltansa tammikuun viimeisenä englantilainen musikaali Veriveljet, jota näyteltiin Lontoon West Endissä aikoinaan yli 24 vuotta.

Ympäri maailmaa nähty musikaali kertoo syntymässään erotetuista kaksosista, koska äidillä ei ole varaa pitää kumpaakin. Toisesta tulee kunniallinen ja toisesta vähemmän kunniallinen, mutta he rakastuvat samaan tyttöön.

Imatralla musikaalia säestää nelihenkinen orkesteri, ja ohjauksesta vastaa teatterin johtaja Timo Rissanen. Musikaalin suomennos on Reino Baggen, ja laulut on kääntänyt Jukka Virtanen. Koreografin Imatralle tekee Osku Heiskanen.

Veriveljet on Imatran ainut teatteriesitys kevään aikana. Kesäteatterissa nähdään Rissasen kirjoittama näytelmä Aikuinen nainen, jonka musiikki on Paula Koivuniemen hittejä.

 

Lappeenrannan kaupunginteatterin koko perheen musiikkinäytelmä on tuttu tarina pojasta, joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Peter Panin ohjaa kaupunginteatterin ohjaaja Lija Fischer.

Peter Panin koreografian tekee viime viikolla valtionpalkinnon saanut Sonja Lindfors. Ensi-iltansa Peter Pan saa 22. maaliskuuta.

 

Tohvelisankarin rouva on Lappeenrannan kevätkauden ensimmäinen ensi-ilta. Maria Jotunin vuonna 1924 ensi-iltansa saanut komedia oli aikoinaan sen verran kovaa tekstiä, että Kansallisteatterin ohjelmistopolitiikasta tehtiin eduskuntakysely.

Jotunin komedian ohjaa Jari Juutinen.

 

Lappeenrannan kaupunginteatterin pienellä puolella eli Veeran kammarissa nähdään keväällä kaksi ensi-iltaa.

Helmikuun puolivälistä lähtien Veeran kammarissa vierailee kajaanilainen Routa Company, jonka kanssa Lappeenrannan kaupunginteatteri tekee yhteistyötä.

Kulta on poikkitaiteellinen esitys, jossa on niin tekstiä, musiikkia kuin tanssiakin. Koreografiasta vastaa Roudan taiteellinen johtaja Kira Riikonen, jonka koreografioihin lappeenrantalaiset ovat tutustuneet muun muassa Myrskyluodon Maijassa.

Kevään toinen ensi-ilta Veeran kammarissa on myös yhteistyöesitys. Imatralaisen teatteri Mustan ja valkoisen Kamran Shahmardan ohjaa Mielipuolen päiväkirjan, jossa monologin esittää kaupunginteatterin näyttelijä Jarno Kolehmainen.

Tarmo Mannin ja Martti Suosalon tunnetuksi tekemää Mielipuolen päiväkirjaa esitetään maaliskuun puolivälistä lähtien.

 

Tuottaja-näyttelijä Sanna Kemppaisen Kulttuurikeskiviikkoja on myös tarkoitus ohjelmallistaa kevään aikana. Kemppaisen kaavailuissa on yhdistää Kulttuurikeskiviikon puheosuutta esimerkiksi paikallisten muusikoiden tai muiden taiteilijoiden keikkoihin.

 

Lappeenrannan kaupunginteatterin Kulttuurikeskiviikko 27.11. teatterin yleisölämpiössä kello 18. Luvassa kevään ohjelmiston esittelyä sekä mahdollisuus seurata Tohvelisankarin rouvan harjoituksia.

Liisa Kukkola