Lido jäädytti ravintolasuunnitelman

Lappeenranta. Yhtiö laatii vielä Lappeenrannan-ravintolan budjettia ja keskustelee mahdollisten investoijien kanssa.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara

Latvialainen Lido-yhtiö on pistänyt suunnitelmansa Lappeenrantaan perustettavasta ravintolasta toistaiseksi jäihin. Lidon markkinointiosaston johtaja Nora Grase kertoo Etelä-Saimaalle, että ravintolasuunnitelma ei etene ennen kuin kokonaisbudjetti on laskettu ja keskustelut mahdollisten investoijien kanssa on käyty.

— Emme voi sanoa mitään konkreettista projektin etenemisen ajankohtaa ennen kuin meillä on tarkemmat suunnitelmat, Grase sanoo.

 

Lidon kehitysjohtaja Juris Roganovs arvioi noin vuosi sitten, että ravintola valmistuisi jo 2013. Investoinnin arvoksi Roganovs arvioi 5—6 miljoonaa euroa. Yhtiö kaavaili Lappeenrantaan näyttävää puuarkkitehtuuria edustavaa ravintolaa ja noin 70 uutta työpaikkaa. Roganovs ei ole enää Lidon palveluksessa.

Lidon itsensä on tarkoitus olla Lappeenrannan-ravintolan operaattori, mutta investoijaksi etsitään toista yhtiötä.

 

Laajentumishaluinen Lido on pitänyt Suomen ongelmana Latviaa korkeampaa hintatasoa, mikä vaikuttaa rakentamisen kustannuksiin.

Tekninen lautakunta varasi jo viime vuoden lopulla Lidolle 7 500 neliön tontin Kuutostien varresta ABC Viipurinportin läheltä, mutta sen jälkeen asiassa ei ole tapahtunut mitään.

Kaupungin on rakennettava tontille liittymä, ennen kuin varsinainen ravintolan rakentaminen voi käynnistyä.

— Asia ei ole oikein edennyt, eikä tiedä pakitetaanko vai kiihdytetäänkö, luonnehtii kaupungingeodeetti Kari Hartikainen tilannetta kaupungin näkökulmasta.

— Meidän kannaltamme asiakkuus on edelleen olemassa, mutta pallo on nyt heillä, sanoo yrityspalveluyhtiö Wirman toimitusjohtaja Markus Lankinen.

 

Tonttivarauksen määräaika on jo ehtinyt umpeutua. Tonttia ei kuitenkaan ole tarjottu kellekään muulle, eikä ole tietoa olisiko paikkaan muita tulokkaita.

Lankinen uskoo, että Kuutostien liikennemäärillä paikalle löytyy muitakin tulijoita, jos Lidon ravintola ei toteudu.

Wirmalla ei kuitenkaan ole käynnissä asiaan liittyviä neuvotteluja.

 

 

Lidolla yli tuhat työntekijää

 

Perustanut 1987 Riiassa Latviassa Gunars Kirsons.

Ravintoloita 9, työntekijöitä yli tuhat.

Liikevaihto 2012 noin 27 miljoonaa euroa, kasvua 5 prosenttia. Tulos oli voitollinen.

Laajensi 2009 liiketoimintaa Latviasta Viroon.

Päätoimiala ravintolabisnes. Muita toimialoja turismi, viihde sekä lihan- ja kalanjalostus omien ravintoloiden tarpeisiin.

Merkittävin kohde vuonna 1999 avattu yli 500 ihmistä työllistävä vapaa-ajankeskus Riiassa.

Lähteet: Lidon kotisivut, Tha Baltic Course, Baltic Business News

Outi Salovaara