Armilan koulu kaunistuu kesällä

Lappeenranta. Päävuokralaisen etsiminen alkoi todenteolla. Sijoittaja Ossi Vilhu ei halua rajata tulevaa toimintaa.

Kirjoittaja:
Etti Kantola

Armilan funkistyylinen koulu Lappeenrannan keskustassa kohenee ensi kesänä. Koulun ostaneen sijoitusyhtiö Assi Groupin toimitusjohtaja Ossi Vilhu lupaa kunnostuksen alkavan suojellun julkisivun remontilla.

— Heikossa kunnossa oleva julkisivu laitetaan kuntoon ensi kesän aikana

Koulun kunnostaminen varmistui, kun koulun kaavamuutos tuli lainvoimaiseksi joulun alla. Vielä syksyllä kaava uhkasi pitkittyä mahdollisten valitusten vuoksi. Tuolloin Vilhu kertoi koulun ostamisen olevan ehdollinen. Jos yhteistä näkemystä ei olisi löytynyt, koulu olisi voinut palautua kaupungille.

— Kaavan käsittely oli malliesimerkki toimivasta yhteistyöstä kaupungin, Tykki-seuran ja tontin omistajan välillä. Yhteistyöllä väistimme valitukset ja pääsemme asiassa eteenpäin ilman viivytyksiä tai jopa kaupan purkautumista, Vilhu kiittää.

 

Sisäremontti on vuorossa vasta, kun rakennuksen uusi toimija on selvillä ja sopimus tehty. Haussa on vuokralainen, jonka suunnitelmien mukaan tilat kunnostetaan.

— Pääoperaattorin etsintä on meneillään, mutta aikataulusta en osaa sanoa.

Vilhu on vähäsanainen tulevan toiminnan vaihtoehdoista. Viime aikoina on ollut vahvimmin esillä terveys- ja hoiva-ala, mutta aiemmin myös toimisto-, majoitus- ja asuinkäyttö. Asemakaava mahdollistaa kaikki nämä, eikä Vilhu halua rajata tulevan vuokralaisen toimintaa.

— En lähde arvuuttelemaan enkä ohjaamaan kenenkään liiketoimintaa. Assi vain tarjoaa sopivia, sopivanhintaisia ja sopivankuntoisia tiloja.

Vilhu toivoo toimijaa, jolle kelpaisivat nykyiset sisärakenteet ja huonejaot, jolloin neliöhinnat pysyisivät kohtuullisina. Rakennuksessa on muun muassa voimistelusali, ruokala, luokkahuoneita ja pienempiä tiloja. Tilojen täydellinen uusiminenkin on mahdollista, mutta kallista.

 

Tontille nousee kaksi uutta kerrostaloa ja parkkihalli sen jälkeen, kun koulu on remontoitu. Kerrostalojen käyttö ratkeaa päätoimijan perusteella.

 

Vilhun mukaan tiloista kiinnostuneita ilmoittautui kaavan käsittelyvaiheessa, ja uusiakin vaihtoehtoja on.

— Nyt halutaan seuloa tilannetta. Aivan varmasti uusi järkevä käyttötarkoitus löytyy.

Vilhu sanoo asioiden etenevän maltilla. Yhtiötä pitää kiireisenä toinen kiinteistöhanke keskustan toisella puolella Technopolis-työmaalla.

 

 

Funkiskoulun vaiheet

Rakennettiin vuonna 1938, toimi myös sotasairaalana.

Sijoitusyhtiö Assi Group osti kiinteistön vuonna 2010 puolella miljoonalla eurolla.

Koulutoiminta jatkui viime vuoteen.

Poliitikot hyväksyivät uuden toiminnan edellyttämän kaavamuutoksen marraskuussa.

Rakennuksen julkisivu on suojeltu.

 

3 400 funkiskoulun kerrosala neliömetreissä.

2 uutta nelikerrostaloa tulossa tontille.

70 paikan autohalli tulossa tontille.

Etti Kantola