Lappeelle uusi ilme

Lappeenranta. Hotelli Lappee saa lisähuoneita Isosta-Kristiinasta, joka saa liike- ja ravintolatiloja Lappeesta. Muutostyöt käynnistyvät kevään aikana.

Kirjoittaja:
HEIKKI SOPANEN

Etelä-Karjalan osuuskaupan omistama hotelli Lappee laajenee kauppakeskus Isoon-Kristiinaan. Lappeelle rakennetaan kauppakeskuksen kolmanteen kerrokseen, nykyisiin toimistotiloihin, 50 uutta hotellihuonetta. Lappeella on ennestään Ison-Kristiinan tiloissa noin 60 hotellihuonetta.

Iso-Kristiina saa puolestaan tuhat neliötä liike- ja ravintolatiloja hotelli Lappeen ensimmäisestä kerroksesta. Noin 1 300 neliötä ensimmäisestä kerroksesta jää hotellin käyttöön, ja hotellin katutaso kokee täydellisen muodonmuutoksen.

 

Hotellin ensimmäisen kerroksen tilat yhdistetään remontin myötä osaksi Ison-Kristiinan kauppakeskusta. Yhdistäminen on mahdollinen, kun kiinteistöjen väliin rakennetaan ne yhdistävä käytävä. Käytävätilan kautta järjestetään ympärivuorokautinen läpikulku jalankulkijoille ja polkupyörän taluttajille. Eekoo sai rakentamiseen poikkeusluvan keskiviikkona.

 

Eekoo ja Ison-Kristiinan omistajat Citycon ja Ilmarinen allekirjoittivat torstaina sopimukset tilojen vaihdosta. Molemmat menevät toistensa tiloihin vuokralaisiksi ja kiinteistöjen omistus säilyy ennallaan. Kumpikin osapuoli tekee omien tilojensa muutostyöt ja vuokraa ne valmiina toiselle osapuolelle.

Lisähuoneiden valmistumisen jälkeen Lappeella on 260 hotellihuonetta, joista 110 kauppakeskuksen puolella. Osasta uusia huoneita on ikkunanäkymä kauppakeskukseen.

Eekoon investoinnin arvo on seitsemän miljoonaa ja Ison-Kristiinan omistajien kolme miljoonaa euroa. Rakennustyöt käynnistyvät kevään aikana ja tilat valmistuvat vuoden 2015 aikana, hotellihuoneet jo ensi vuoden juhannukseksi. Yhdyskäytävän rakentaminen alkaa, kun sille haettava rakennuslupa saa lainvoiman.

 

Eekoon toimitusjohtaja Olli Vormisto sanoo, että hotellin ja kauppakeskuksen yhdistävän käytävän eteen on tehty paljon töitä.

-Uskon, että sitä rakentamaan päästään kesän alussa, kun läpikulkukin on nyt varmistettu. Hotellin katutason remontti on jo aloitettu vuosia käyttämättömänä olleen yökerhon tyhjentämisellä.

Cityconin hankekehityspäällikkö Heikki Alén sanoo, että Ison-Kristiinan ja hotellin yhdistämisellä kasvatetaan Lappeenrannan keskustan kaupallista vetovoimaa.

-Ja tarkoituksena on yhdistää myös kauppakeskus Galleria kaupalliseen kokonaisuuteen yhdyskäytävällä. Päätöksen siitä tekevät Gallerian omistajat.

 

Uusi Lappee

Yökerho muutetaan kahvilaksi ja ruokaravintolaksi.

Aulabaari siirtyy vastaanoton läheisyyteen.

Keittiö ja vastaanotto säilyvät ennallaan.

Vapautuvat tilat liiketiloiksi.

Saunaosasto uudistetaan, allasosasto katetaan ja sen päälle rakennetaan neuvottelutilat.

Hotellin julkisivu uudistetaan, samoin pysäköintihalli.

Heikki Sopanen