Täydennystä pelaajapakkaan

LAPPEENRANTA. Hyökkääjä Dave Spina ja puolustaja Jakub Cutta vahvistavat SaiPaa loppukaudella.

Kirjoittaja:
ANSSI SILVENNOINEN

SaiPa palkkasi perjantaina puolustaja Jakub Cuttan ja hyökkääjä Dave Spinan loppukaudeksi rivehinsä. Uudet pelaajat liittyvät joukkueen mukaan jo tänään aamuharjoituksissa. Loukkaantumissuman vuoksi SaiPa on pelannut viime ajat pienellä ringillä.

-Kuormaa on tullut vähän liikaa. Nyt saimme siihen helpotusta. Meidän näkökulmastamme he olivat parhaat mahdolliset pelaajat, jotka olivat tällä hetkellä saatavilla, SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kertoo.

Spina pelasi kuusi kautta AHL-liigaa hyvillä tehoilla, kunnes päätyi Saksan kautta Ruotsin Modoon. Viime kaudella hän oli Modon viidenneksi paras pistemies, mutta tällä kaudella tehot tyrehtyivät eivätkä peliesitykset enää tyydyttäneet seurajohtoa.

-Tiesimme, että hän voisi olla saatavilla jossain vaiheessa, Tuomenoksa sanoo.

 

Tuomenoksan mukaan Spinan alavire ei ole johtunut siitä, etteikö kyseessä olisi hyvässä kunnossa oleva hyvä mies. SaiPa aikoo hyödyntää hyvin liikkuvan Spinan vahvuuksia sekä yli- että alivoimapelissä.

-Tietojemme mukaan hän ei vain ollut valmennuksen mielestä tällä hetkellä sopiva siihen rooliin, johon hänet oli hankittu. Tällaista jääkiekkoelämä on.

Cutta on alle 20-vuotiaiden maailmanmestari vuodelta 2001 ja Tshekin mestari vuodelta 2009. Hän pelasi vuosituhannen alussa kahdeksan NHL-ottelua Washington Capitalsissa.

-Cutta on isokokoinen, fyysinen puolustaja. Hänen tehtävänsä on puolustaa. Siihen suuntaan haimme vahvistusta, Tuomenoksa kertoo.

Viimeiset kuusi kautta Cutta on pelannut Tshekin pääsarjassa. Hänen sopimuksessaan Liberecin kanssa oli ulkomaansiirron mahdollistava pykälä.

-Cutta on ollut tapetilla meillä aiemminkin.

SaiPa ei ole keskustellut kaksikon kanssa ensi kauden sopimuksista.

-Tällä hetkellä ajatellaan vain loppukautta.

 

Vieläkö SaiPalla on rahaa uusiin hankintoihin?

-Siirtoikkuna menee kiinni 15. päivä. En voi sanoa, että tämä on tässä tai meille pakosti tulisi jotakin. Taloutemme sanelee siihen ehtoja.

Kuinka todennäköisesti pelaajaliikennettä on vielä myös poispäin?

-En osaa sanoa. Meillä on paljon loukkaantumisia. Niiden kaverien takaisin tulo sanelee tiettyjä juttuja. Ei meillä ole pakottavaa syytä lähteä etsimään pelaajillemme muita pelipaikkoja.

 

Jakub Cutta

Puolustaja, CZE

32-vuotias

192 cm/98 kg, laukoo vasemmalta

Siirtyy SaiPaan loppukaudeksi Tshekin liigan Liberecistä Dave Spina Hyökkääjä, USA/ITA 30-vuotias

178 cm/84 kg, laukoo oikealta

Siirtyy SaiPaan loppukaudeksi Ruotsin liigan Modosta

Anssi Silvennoinen