Namikan budjetissa iso lovi

Lappeenranta. Namikan loppukevään budjetista puuttuu 60 000 euroa. Rajut säästöt ovat edessä, jos lisää rahaa ei löydy. Liigapaikan seura haluaa säilyttää, mutta pelaajien myyntiäkään ei ole poissuljettu säästökeinona.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen

Puolen miljoonan euron velkataakan lyhentäminen ja taloudellinen taantuma ovat pistäneet korisliigassa pelaavan Namika Lappeenrannan edustusjoukkueen ahtaalle.

Pelikautta on jäljellä kolmisen kuukautta ja edustusjoukkueen budjetista puuttuu 60 000 euroa.

— Pari isoa sponsoria on jäänyt tältä kaudelta pois ja korisliigan kauden pidentäminen monen joukkueen europelien vuoksi on tuonut meille 20 000 euron lisälaskun. Pelejä on saman verran, mutta joukkuetta on ylläpidettävä kauemmin, Namikan puheenjohtaja Pekka Hakkarainen muistuttaa.

 

Namikan johto kertoi liigajoukkueen pelaajille talousongelmista keskiviikkoisen KTP-pelin jälkeen. Pekka Hakkaraisen mukaan vaikeuksista huolimatta tavoitteena on jatkaa kausi korisliigassa loppuun ja turvata myös liigapaikka ensi kaudelle.

— Pyrimme siihen, että keväällä voimme ainakin valita, millä sarjatasolla Namika jatkossa pelaa.

Hakkaraisen mukaan kaikki mahdolliset säästötoimet on kartoitettu. Pelaajien lisäksi seuralla ei juuri kaupattavaa omaisuutta ole.

— Pelaajien siirtoaika jatkuu helmikuun loppuun, mutta emme me oikein voi amerikkalaisista pelaajista luopua. Silloin sarjapaikan säilyttäminen ei onnistuisi, Hakkarainen muistuttaa.

Namika pelaa korisliigan pienimmällä budjetilla. Tällä kaudella se on 270 000 euroa, kun vertailun vuoksi KTP:llä budjetti on 550 000 euroa ja Bisonsilla yli 800 000 euroa. Kahdella edellisellä kaudella Namika on kuitenkin edennyt pudotuspeleihin asti. Viime vuonna seuran taloudellinen tulos oli yli 100 000 euroa plussalla.

— Kaikki se raha meni velkojen lyhentämiseen. Vuodesta 2008 olemme lyhentäneet puolen miljoonan euron velkaa ja se raha on koko ajan ollut poissa seuran muusta toiminnasta. Ei se voi olla pitemmän päälle näkymättä, vaikka velkataakka alkaakin nyt olla historiaa, Pekka Hakkarainen sanoi.

 

Isoja päätöksiä Namikan kevätkauden linjauksista tehdään maanantaina 17. helmikuuta seuran hallituksessa.

— Meillä on 50-vuotisjuhlaseminaari ja lauantaina 15.2. seuraava kotipeli. Niissä voidaan vielä kerätä osa puuttuvista euroista kokoon,  Hakkarainen sanoo.

Jarmo Hämäläinen