City-korttelissa alkaa tapahtua

Lappeenranta. Ensimmäiseen Koulukadun varteen rakennettavaan taloon tulee liiketiloja kahteen kerrokseen.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju

Lappeenrannan City-korttelin ensimmäinen uusi rakennus alkaa nousta lähiviikkoina. Rakennusliike Jatke rakentaa VVO:lle asuin-liiketalon Koulu- kadun varteen Sampo-pankin viereen.

Jatkeen aluejohtaja Jari Salonen kertoo, että rakennusluvan hyväksymistä vain odotellaan. Kuusikerroksinen talo valmistuu ensi vuoden kesällä.

Koulukatu 13:een tulee 28 vaparahoitteista vuokra-asuntoa, kaksioita ja kolmioita. Liiketiloja on kahdessa kerroksessa yhteensä 1 400 neliötä. Autopaikat ja yhteistilat löytyvät kahdesta kellarikerroksesta.

Talo nousee nyt parkkipaikkana olevalle alueelle. Jos liiketilojen vuokraajat haluavat, liiketilojen läpi järjestyy kulku Koulukadulta Citylle.

 

Myös Lemminkäisellä on suunnitelmissa rakentaa Koulukadun varteen.

Kaupunki ja City-korttelin kiinteistönomistajat ovat hieroneet korttelin tonttien, Marian aukion ja City-parkin rakentamista vuosia. Parhaillaan odotetaan Osuuspankin ja Lemminkäisen ilmoitusta pankkitalon rakentamisesta puretun Tapanaisen talon paikalle.

City-korttelin kävelykatu Oleksin puoleisen päädyn kaavoitus on edennyt pitkälle. Korttelin länsiosan kaavaluonnoksia esiteltäneen vielä kevään kuluessa. Kiinteistönomistajat toivoivat länsiosaan korkeita, jopa kahdeksankerroksisia rakennuksia.

Anne Kotiharju