Liekit roihahtivat Jyväskylässä

JYVÄSKYLÄ. SaiPan Markku Flinck teloi rumasti JYPin Anssi Löfmanin. — Minun on hirveän vaikea tämän jälkeen kontrolloida pelaajiani, julisti JYP-valmentaja Marko Virtanen.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen

SaiPa ei onnistunut raivaamaan tietään jääkiekkoliigan välieriin suoraan neljässä ottelussa. JYPin Ossi Louhivaaran avauserässä viimeistelemät kaksi maalia riittivät 2—1-voittoon keltamustista, joten ottelusarja jatkuu perjantaina Lappeenrannassa.

Eilisen kohtaamisen puhuttaneimmaksi tilanteeksi nousi SaiPan Markku Flinckin JYPin Anssi Löfmaniin ottelun viime hetkillä kohdistama raju taklaus. Pukukoppiin tällin jälkeen saateltu entinen SaiPa-peluri Löfman vaikutti olevan taklauksen seurauksena niin hämärän rajamailla, että hän tuskin pelaa enää tänä keväänä.

— Täysin tarkoituksen hakuinen taklaus meidän parasta pelaajaa kohti. En voi ymmärtää. Minun on hirveän vaikea tämän jälkeen kontrolloida pelaajiani. He pelaavat tunteen kanssa tätä touhua. Tuollainen hyppy siihen perään ja ukko pois pelistä. Kiihkeää tulee varmaan olemaan jatkossakin, sanoi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Jos JYP-luotsin puheet voi tulkita sodanjulistukseksi, niin SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen ei ottanut tilanteeseen heti ottelun jälkeen mitään kantaa.

— Se oli sellaisessa kulmassa, johon meidän aitiosta ei kunnolla nähnyt. Muutenkin oli hässäkkä päällä pelaajien kanssa, joten en pysty kommentoimaan, koska en nähnyt kunnolla.

Otteluvalvojan mukaan Flinck tuli tilanteeseen kovalla vauhdilla ja lisäksi taklaukseen sisältyi pieni hyppy. Näin ollen SaiPan neloskenttää johtava Flinck tuskin selviää tempauksestaan vain 5+20 minuutin rangaistuksella, vaan pelikieltoa on todennäköisesti luvassa.

 

Eric Perrinin laidalta keskushyökkääjäksi siirretty Löfman muodosti JYPin vaarallisimman ketjun yhdessä Ossi Louhivaaran ja Jani Tuppuraisen kanssa.

Jyväskyläläiset veivat ottelua kaksi ensimmäistä erää, mutta eivät kyenneet tappamaan peliä toisessa erässä, jossa SaiPa muun muassa joutui pelaamaan neljä minuuttia peräkkäin alivoimaa.

Vieraat selvisivät yhden maalin takaa-ajoasemassa päätöserään, jossa lappeenrantalaisilla oli hyvät saumat tasoitukseen.

Keltamustat pääsivät pyörittämään pitkät tovit ylivoimapeliä JYPin päädyssä, mutta kahta maalirautojen kilautusta ja yhtä Patrick Davisin pienestä kulmasta maalin poikki lähettämää kiekkoa SaiPa ei päässyt.

— Aika samanlainen peli, mitä näitä on ollut. Olimme vähän vaisuja alussa. Meillä oli omat paikat kolmannessa erässä, kolme ylivoimaa, mutta ei tehty maalia. Silloin yleensä hävitään, totesi SaiPan maalivahti Jussi Markkanen hikisen iltapuhteen jälkeen.

SaiPan ainokaisen tuikkasi avauserässä Jesse Mankinen. Hän pääsi kiertämään helposti maalin takaa ja sujauttamaan kiekon verkkoon, kun JYP-vahti Tuomas Tarkki oli kadottanut pelivälineen hetkeksi näkökentästään.

Kalle Sipiläinen