IPV jysäytti: Lehtola palaa

IMATRA. Lyöjähirmu Olli Lehtola palaa Imatran Pallo-Veikkoihin. Kotiseura kutsuu vuosien tauon jälkeen.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen

Imatran Pallo-Veikkojen tavoite nousta miesten Superpesikseen pönkittyy Olli Lehtolalla. Kaksinkertainen arvo-ottelupelaaja ja huippukotiuttaja palaa kasvattajaseuraansa kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

-Onhan tässä olo vähän kuin pikkupojalla. Viime vuonna tämä oli niin lähellä ja harmitti kovasti, kun se ei toteutunut. En odottanut, että mahdollisuutta tulisi enää. Onhan tämä nyt tosi mahtava juttu. Odotan innolla, Lehtola, 37, kertoo puhelimitse kotoaan Espoosta.

Lehtola alkoi harjoitella IPV-paluutaan varten jo syksyllä 2012.

-Auto oli lähes pakattu Imatralle tuloa varten. Se kuitenkin jäi toteutumatta, kun talomme meni kaupaksi ja alkoi uuden rakennus.

Lehtola kiittää IPV:n puheenjohtajaa Jani Valkeapäätä sinnikkyydestä. Paluu tuli uudelleen esille, kun Lehtola oli saanut rakennusväsymyksensä huilattua.

-Edelleen mieli on tehnyt pelata ja nimenomaan pelata Imatralla. Tämä oli mahdollista, kun vaimolla on vielä hoitovapaata jäljellä ja sain ansiotyön puolesta mahdollisuuden viettää kesällä pidemmän aikaa Imatralla.

 

Lehtolalla on kahden vuoden tauko pesäpalloilusta. Hän luuli päättäneensä pelaajauransa lopullisesti elokuussa 2011. Tuolloin polven sivuside katkesi Hyvinkään Tahkon harjoituksissa kesken pudotuspelien.

Huippupesäpalloilulle ei enää ollut aikaa pienten lasten hoidon ja vaativan siviilityön rinnalla.

-Eihän se palo kentille ole kahden vuoden aikana mihinkään kadonnut. Se on suurin syy, että tässä ollaan. Toinen syy on tietysti IPV, pääsy vielä rakkaaseen kasvattajaseuraan ja kotikaupunkiin. Asumme Espoossa, mutta koen olevani imatralainen. Haluan kantaa vielä oman korteni kekoon.

 

IPV:n puheenjohtaja Jani Valkeapää kertoo Lehtolan paluun olevan IPV:lle niin täsmäosuma kuin voi olla.

-Seuramme saa nyt mukaan yhden suuren IPV-sydämen. Olli on huikea persoona ja upea pelaaja. Hänellä on suuri merkitys nuorelle joukkueellemme ja koko seuralle.

Lehtola debytoi Superpesiksessä IPV:n paidassa 17-vuotiaana kesällä 1994. Hän voitti SM-hopeaa Kouvolan Pallonlyöjissä vuonna 2009. Hän on keikkunut kaudesta toiseen lyöjätilaston kärkipäässä.

-En varmaan etenijäjokeriksi… en ehkä tolppia laita hihaan. Kaikki muut rooli ovat varmaan enemmän ja vähemmän vielä auki. Itselläni on edessä vielä iso työ että pääsen kuntoon, joka tyydyttää itseänikin.

Anssi Silvennoinen