Kaikki ratkeaa maanantaina Kisapuistossa

JYVÄSKYLÄ. JYP murskasi SaiPan ja tasoitti voitot 3—3:een. Ville Koho jätti kaukalon kesken ottelun. Pekka Tirkkonen ei halunnut kommentoida maalivahtivalintaa.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen

SaiPalla on ongelma. Keltamustien pitäisi löytää maanantaiksi 12 Jesse Mankisen kaltaista hyökkääjää ja kuusi puolustaja Dan Spangia. Lisäksi Jussi Markkanen täytyy saada takaisin maaliin. Muuten JYP vie puolivälieräsarjan nimiinsä.

Jyväskyläläiset jatkoivat lauantaina siitä, mihin he perjantaina Lappeenrannassa päättivät: hurrikaani vyöryi SaiPan yli. Keskisuomalaiset raivasivat itsensä reilussa kymmenessä minuutissa 3—0-johtoon ja ottivat ensimmäisen selvän voiton lukemin 5—2 aiemmin erittäin tasaisessa ottelusarjassa.

— Tässä on koko sarja painiskeltu, on ollut tasaista, tolppaa ja sellaista. Kaverilla pomppi nyt sitten kaikki riparit lapoihin ja kiekot maaliin, arvioi SaiPan ykköskentän toinen laituri Janne Tavi tylytyksen jälkeen.

Toista laitaa pelaava Jesse Mankinen puolestaan sai kutsun dopingtestiin. Mankinen on viime peleissä ollut lappeenrantalaisista ainut, jonka otteista on paistanut raikkaus luistelussa ja luovuus kiekollisessa pelissä.

Mankisen oivaltavasta esityöstä Dan Spang ampui SaiPalle toivoa 3—1-kavennuksellaan avauserässä. Heti toisen erän alussa JYP iski kuitenkin kahdesti ylivoimalla ja peli oli siinä. Tavin mielestä SaiPa pelasi kuitenkin paremmin kuin numeroista voisi tulkita.

— Ihan ok peli meidän kentältä niin kuin koko muulta joukkueelta. 5—5-pelissä ensimmäinen erä oli ehkä meidän paras koko tässä sarjassa. JYP vain pääsi tekemään maalit. Kyllä peli oli ihan hanskassa.

SaiPa voitti puolivälieräsarjassa kolme ensimmäistä koitosta, mutta pudotuspelien armottomassa maailmassa marinoitunut JYP on nyt tasoittanut otteluvoitot 3—3:een. Ratkaiseva seitsemäs näytös on maanantaina Lappeenrannassa.

— Mikäs sen hienompaa kuin pelata ”game 7” kotona. Kyllä meillä latinkia riittää siihen varmasti. Olen edelleen sitä mieltä, että me olemme kyllä joukkueena kovakuntoisempi, luotti Janne Tavi.

 

SaiPan ykköskenttää johtava Ville Koho tipahti pelistä toisessa erässä. Hän kaatui kulmanujakassa ja väänsi ilmeisesti jalkaansa. SaiPa-kippari ei palannut enää kaukaloon.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun kakkosmaalivahdeillaan. Varsinkin Petr Hubacekin alivoimalla ampuma toinen osuma lipsahti SaiPan Andreas Bernardille helposti. Silti ykkösvahti Jussi Markkanen istui hievahtamatta penkin päässä loppusummeriin asti.

Kysymykseen, miksi Markkasta ei numeroista huolimatta vaihdettu maaliin, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen vastasi lyhyesti.

— Siksi, että Andy Bernard pelasi tänään maalissa.

Jatkokysymykseen, onko Markkanen pelikuntoinen maanantaina, vastaus oli täsmälleen sama.

— Andy Bernard pelasi tänään maalissa.

Tuomas Tarkki oli puolestaan ilmoitettu JYPin aloittavaksi maalivahdiksi. Tarkkia ei kuitenkaan näkynyt edes vaihtoaitiossa ja hurrikaanipaitojen maalille asettui Sami Rajaniemi.

Tarkin mahdollisesta sairastumisesta kysyttäessä JYP-luotsi Marko Virtanen oli Tirkkostakin vähäpuheisempi.

— Aika näyttää.

JYP – SaiPa 5—2, otteluvoitot ovat tasan 3—3

 

Ottelun ratkaisu

JYP katkaisi SaiPan lyhyen alkurynnistyksen kahdella nopealla maalilla.

 

Hippoksen tähti

Molemmat maalit viimeisteli tehottomuudesta välillä moitittu tshekkihyökkääjä Petr Hubacek.

 

Illan lämäri

— Painoimme päälle hyökkäyspäässä, mutta sitten tuli muutama harmittava nukahdus maalin edessä. Olimme löysiä siinä pelaamisessa, niin Jyppi pääsi karkumatkalle, kuvaili SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Kalle Sipiläinen