Kaupungintalon tontille liikekeskus

Lappeenranta. Työt kaupungintalon kakkosvaiheen tontilla on tarkoitus aloittaa jo huhtikuussa.

Kirjoittaja:
Matti Saarela

Lappeenrannan kaupungintalon laajennukselle 1980-luvulla varatulle alueelle rakennetaan viisikerroksinen liikekeskus. Rakennushankkeen toteuttaa Jari Koskimiehen, Janne Mäenpään ja Jukka Evälahden omistama Centre-Kiinteistöt Oy.

Asemakaavassa kaupungintalon tontti on varattu julkisille rakennuksille. Liike- ja toimistorakennuksen rakentaminen edellyttää asemakaavan muutosta. Kaupunginarkkitehti Erkki Jouhkin mukaan rakennustyöt voidaan kuitenkin aloittaa poikkeusluvalla.

-Liikekeskuksen ala lohkotaan omaksi tontikseen asemakaavamuutoksen jälkeen, Jouhki sanoo.

 

Liike- ja toimistotalo on saanut suunnitelmissa nimen Centre, ja uudisrakennukseen tulee lähes 5 000 kerrosneliömetriä liiketiloja ja toimistoja. Pysäköintiä varten rakennukseen tulee pysäköintihalli. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa huhtikuussa ja valmista pitäisi tulla elokuussa 2015.

Liikekeskuksen ovat suunnitelleet arkkitehti Sami Vuorinen ja rakennusarkkitehti Petri Kemppinen. Urakoinnista vastaa Rakennusliike Evälahti Oy. Suunnittelijat kuvaavat rakennuksen muotokieltä selkeälinjaiseksi ja kevyeksi.

 

Uusi liikekeskus nousee kaupungintalon ja Ison-Kristiinan väliselle alueelle. Rakennustöiden aikana joudutaan tekemään muutoksia Lappeenranta-salin poistumis- ja huoltoreitteihin. Myös Lappeenranta-salin yleisökapasiteettia joudutaan rajoittamaan. Kaupungintalon muut poistumistiet ovat kuitenkin normaalisti käytössä koko rakennustyön ajan.

Kohteen valmistuttua Lappeenranta-salin toimivuus paranee, sillä rakennukseen sijoitetaan 200 neliömetriä salin aputiloja.

Matti Saarela