Lippujonoja ympäri kaupunkia

Lappeenranta.  Kovimmat fanit jonottivat puolivälierälippuja jo aamuvarhain. SaiPan kahteen ensimmäiseen peliin niitä oli myynnissä noin 3 500 per peli.

Kirjoittaja:
Teksti Piia Kaskinen

Kuvat Mika Strandén

 

Olli Matilainen saattoi viettää aamutuntinsa rauhallisin mielin perjantaina. Hänelle riittäisi varmasti lippuja SaiPan kahteen ensimmäiseen puolivälieräpeliin, sillä hän oli ensimmäinen joka ehti Kaukaan R-kioskin oven eteen Lappeenrannassa. Paria tuntia myöhemmin Matilaisen taakse oli jo muodostunut yli neljänkymmenen ihmisen mittainen jono.

— Seitsemältä tulin odottelemaan. Aion ostaa kolme seisomapaikan lippua kumpaankin peliin, ja ne on tarkoitus käyttää ihan perhepiirissä. Arvoimme jonottajan eilen illalla, mutta ei tämä ole harmittanut minua yhtään. On tämä sen verran harvinaista herkkua, kolme ja puoli vuosikymmentä jääkiekkoa seurannut mies totesi.

— Ilmakin on ihan kaunis, mutta kahvitermos olisi pitänyt tajuta ottaa mukaan.

 

Liput tulivat myyntiin aamuyhdeksältä. Ennen h-hetkeä ja kioskin avautumista Matilaisen lisäksi moni muukin kuin jonottaja ehti jo toivoa kahvin- ja nakinostomahdollisuutta. Samoin sitä, että kaupunki tukisi SaiPaa rahallisesti — jos ei muusta niin pr-lähettilään hommista.

Miehisestä jonosta erottui myös muutama nainen. Kuten Saila Asikainen. Hän jonotti lippuja yhdessä miehensä Jukka Asikaisen kanssa.

— Jääkiekko on ollut meille yhteinen harrastus jo kauan. Se on sellaista yhteistä laatuaikaa, hän sanoo.

Jani Uski odotteli vuoroaan pidentyvän jonon hännillä.

— Vasta pari minuuttia ennen yhdeksää tulin tähän. Tiesin kyllä ennalta että täällä on jono, mutta uskon että lippuja riittää vielä silloin kun ostoksille pääsen, hän mietti.

 

Yhdeksän lähetessä jono pidentyi vielä muutamalla ihmisellä, mutta vuosi sitten jonossa oli vieläkin enemmän väkeä, jonottajat muistelivat. Kovasta pakkaskelistä huolimatta.

Liput tekivät kauppansa hyvin. Niitä saattoi ostaa korkeintaan kymmenen kappaletta per peli ja henkilö. Ensimmäisen pelin istumapaikkaliput myytiin loppuun alle tunnissa, iltapäivällä myös seisomapaikat. Lisäksi JYP:n kannattajille meni ensimmäisen pelin lipuista satakunta. Toisen kotiottelun lippuja oli vielä hieman jäljellä perjantaina iltapäivällä.

— Ja nyt kahvinjuontiin, huokasi Matilainen aamun ensimmäiset liput saatuaan.

 

Puolivälieristä meidän pojat menevät heittämällä jatkoon, eihän me täällä turhaan jonotettaisi, lippujonossa ennakoitiin. Luottoa riitti myös Kaukaan koululla, kioskia vastapäätä.

— Vaikea sanoa, mille sijoille joukkue vielä nousee, voi se voittaakin. Playoffeihin pääsy on tosi hieno juttu, sanoo SaiPan junnuissa pelaava ja viidettä luokkaa käyvä Miska Myöhänen.

Luokkakaverit ovat samaa mieltä. Mestaruustuuletukset on jo harjoiteltu.

 

Piia Kaskinen