Mikä mies ja mikä nauru

Imatra. Kovat kundit tekevät Imatralla teatteria. Lauri Haltsosen mukaan harrastajateatteri tarjoaa yhteisön, jossa yhteys omaan lapsuuteen säilyy.

Kirjoittaja:
Matti Saarela

Aika lailla näyttelijä Ville Haapasalon näköisellä miehellä on musta pipo, parta ja tarttuva nauru.

-Kun teimme Nelostietä, joku kuulemma ihmetteli, miten Haapasalo voi olla mukana Irti-teatterin näytelmässä, Lauri Haltsonen sanoo ja heläyttää päälle sointuvan hohotuksen.

Imatralla kovat kundit tekevät teatteria. Haltsonen on yksi Irti-teatterin Öbaut seitsemästä veljeksestä. Esitys keräsi Mikkelissä Työväen näyttämöpäivillä raikuvat naurut yleisöltä ja paljon kehuja teatterin ammattilaisista kootulta arvovaltaiselta juryltä.

-Palaute oli suorastaan pelottavan positiivista.

Kehuttu esitys syntyi porukan halusta pitää hauskaa yhdessä.

-Ei siinä yleisöä ajateltu, mutta jotenkin esityksestä kuitenkin välittyy se ryhmän sisäinen energia myös yleisöön. Ei kai tällaisesta muuten pidettäisi, Haltsonen kertoo hulvattoman hauskan teatteriesityksen taustoista.

 

Teatteriharrastuksen parissa nyt 23-vuotias Haltsonen on viihtynyt 11 vuotta. Nykyisin hän vetää nuorten ryhmiä ja ohjaa. Helmikuun puolivälissä ensi-iltaan tuli Haltsosen neljäs oma ohjaus, Joel Elstelän trillerikomedia Murha mielten mukaan. Näytelmä on ollut sekä arvostelu- että yleisömenestys.

Haltsosella on myös hyvä selitys sille, mikä on teatteriharrastuksen pehmeä ydin.

-Menimme teini-ikäisinä yhdessä pulkkamäkeen juhlimaan itsenäisyyspäivää. Ryhmässä sai olla vapaasti vielä lapsi. Ja jotakin samaa tässä teatterin tekemisessä on yhä.

 

Haltsonen on lukumiehiä. Kotikirjastossa on tällä hetkellä parituhatta nidettä, muun muassa täydellinen kokoelma Stephen Kingin tuotannosta.

Mies on myös äänikirjojen suurkuluttaja.

-Niitä minä kuuntelen englanniksi, Haltsonen sanoo ja kertoo, että kielitaidon siemenet kylvettiin jo englanninkielisessä päiväkodissa.

Miehen kolmas intohimo ovat erilaiset strategiapelit. Haltsosen kotoa löytyy konsoli- ja tietokonepelien lisäksi laaja valikoima lautapelejä.

-Minä pidän peleistä, joissa tuurilla ei juuri ole merkitystä, vaan päättelykyky ratkaisee.

 

Lauri Haltsosen ohjaamaa Joel Elstelän trilleriä Murha mielten mukaan esitetään Irti-teatterissa (Asemäentie 6) maaliskuussa 6.3.-10.3 ja 14.3. kello 19.

Matti Saarela