Toiveissa kunnon viestejä

PARIKKALA. Maakuntaviesti jatkaa hiipumistaan. Lappeenrannan latutilanne kirvoitti kielenkannat myös Parikkalassa. Lumipulasta huolimatta Oronmyllyn kisaladut oli taisteltu hiihtokuntoon.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen

Hiihdon Etelä-Karjalan maakuntaviestiä 2000-luvulla hallinnut Imatra palasi valtaistuimelle Parikkalan Oronmyllyllä sunnuntaina käydyssä kisassa. Imatran joukkueet ottivat kilpailussa selvän kaksoisvoiton jättäen kaksi edellistä viestiä voittaneen Lappeenrannan kolmanneksi.

Imatran ykkösjoukkueen ankkuri Mikko Kaskinen totesi oman osuutensa käyneen hyvästä avaavasta harjoituksesta ennen ensi viikonlopun nuorten SM-kisoja. Ennen häntä naisten osuuden hiihtäneen Hanna Varjuksenkaan ei tarvinnut ottaa ladulla kaikkea itsestään irti.

— Tietenkin on hienoa, että tällaisia maakunnallisia tapahtumia on, mutta on vissiin puhuttu myös alueviestistä, että saataisiin kunnon viestikisoja, pohti nuorten maajoukkueryhmään kuuluva Varjus.

— Ainakin asioita voitaisiin miettiä, jotta näistä saataisiin kilpailullisesti parempia tapahtumia.

 

Lappeenrannan ankkuri Antti Kosonen intoutui puolestaan moittimaan kotikaupunkinsa olosuhteita kuten Saimaan Ladun puheenjohtaja Sulo Tuuliainen teki jo sunnuntain Etelä-Saimaassa.

— Kilpailin edellispäivänä Anjalassa. Siellä oli kuuden metrin lumikinos jo ensi talveksi sekä 2,3 kilometriä hyvää latua. Lappeenrantaan latu tehdään tasamaalle Kisapuistoon, mikä ei palvele kilpahiihtoa. Yhteyttä on yritetty ottaa, mutta kukaan ei ota kuuleviin korviinsa, sanoi Kosonen.

Imatran Urheilijoita seuratasolla edustava Kosonen on ajellut koko talven Imatralle harjoittelemaan.

— Siellä on 2,5 kilometrin latu sellaisessa paikassa, että kaikki pääsevät hiihtämään hyvissä nousuissa, niin kunto- kuin kilpahiihtäjät.

— Näkyyhän se täällä kisoissakin, minkä kaupungin seuran hiihtäjien asuja täällä enimmäkseen on, viittasi Kosonen Imatran Urheilijoiden runsaslukuisena Oronmyllyllä esiintyneisiin punamustiin väreihin.

 

Parikkalan kisaisännät olivat paiskineet kovasti hommia saadakseen ladut hiihdettävään kuntoon. Lumipulan takia maakuntaviestiä oli jouduttu siirtämään jo kahdesti.

Sunnuntaiksi oli loihdittu vapaalla hiihdettävä kilometrin lenkki, jota kierrettiin lyhennetyin osuuksin.

— Viime viikolla traktori teki ahkerasti töitä. Oronmyllyn alueelta ladulle ajettiin 17 peräkärrykuormallista lisää lunta, kertoi kilpailunjohtaja Ismo Vilska.

Vaikka rata oli lyhyt, se ei ollut mikään helppo. Ala- ja ylämäet seurasivat toisiaan, ja palauttavat jaksot puuttuivat.

— Kuokkaloikkaa piti lyödä, kuvaili Imatran toinen nuorten maajoukkuehiihtäjä Ville Ahonen.

 

Joukkuemäärältään tasaisesti hiipuvaan maakuntaviestiin oli saatu täydennykseksi viisi joukkuetta Venäjältä.

Niistä yksi kilpaili minimaakuntaviestissä, kaksi harrastesarjassa ja kaksi maakuntaviestissä. Itäavuista huolimatta pääkisassa ladulle starttasi lopulta vain kuusi joukkuetta.

Kalle Sipiläinen