Namikan Tuovi pettyi karvaasti

Tapiolan Honka heitti tarkasti ja onnistui pelisuunnitelmassaan. Namikan valmentaja Lassi Tuovi sanoi joukkueensa luovuttaneen.

Kirjoittaja:
Tapiolan Honka mätti ensimmäisenä vastustajana Namika Lappeenrannan kotisalissa taululle yli sata pistettä tällä kaudella. Namikan lammasmainen esitys sai päävalmentaja Lassi Tuovin pyytämään harvalukuiselta kotiyleisöltä (309 katsojaa) anteeksi.

— Olen pettynyt siihen, että kaiken positiivisuuden ja tsemppaamisen keskellä pelaajat vastaavat näin. Eivät he varmaan tulleet pelaamaan sydämettömästi, mutta luovuttivat, eivätkä olleet valmiita ottamaan mustelmia, totesi Tuovi 72—104 (36—49) -tappion jälkeen.

Yli 30 pisteen kotitappio keskikastin Hongalle tiesi sitä, että korisliigan pudotuspeliviiva alkaa karata lappeenrantalaisilta horisonttiin.

Runkosarjaa on jäljellä vielä 11 ottelua, mutta ainakin seuraavaan kotiotteluun lähtökohdat ovat vähintään yhtä haastavat. Perjantaina Lappeenrantaan saapuu sarjajohtaja Tampereen Pyrintö.

 

Espoolaiset tarjosivat Namikalle shokkihoitoa heti alussa. Honka upotti avauskympillä sisään viisi kuudesta kolmen pisteen heitostaan.

— Melkein kaikilla upposi alusta alkaen. Sen avulla pääsimme hyvin pelirytmiin mukaan, sanoi Hongan 206-senttinen Anton Odabasi.

18-vuotias laiturilupaus Odabasi tehtaili ottelussa ainoana pelaajana tuplatuplan (12 pistettä, 11 levypalloa).

Eilen tavallista enemmän peliminuutteja (10.55) kirjauttaneen Namikan Lasse Aavamäen mukaan vastustajalta ei saatu nyt apuja samalla lailla kuin edellisessä kotipelissä Salon Vilpasta vastaan.

— Siinä ottelussa Salo menetti paljon palloja eikä saanut heittoja sisään. Nyt oli vastassa joukkue, joka ei menettänyt palloa ja heitti kaikki sisään, Namika-sentteri mietti.

 

Myös Hongan pelisuunnistelma onnistui. Odabasi pääsi muun muassa napsimaan viisi hyökkäyslevypalloa.

— Siellä se oli aina yksin rellesteli (Eero) Aaltosta vastaan. Se oli taktisesti onnistunut kuvio, sanoi Lasse Aavamäki.

Vieraiden urakkaa helpotti lisäksi se, että Namikan pelintekijä Brandon McKnight on Hongan päävalmentajalle Pekka Salmiselle tuttu mies. McKnight pelasi Ruotsissa vuoden Salmisen joukkueessa.

— Tunnen kyllä miehen ja osaan kertoa pojille, miten häntä vastaan puolustetaan, Honka-luotsi valotti.

Muutenkin espoolaisten match upit osuivat nappiin. Tuomas Iisalo ja Odabasi osasivat pelata Namikan pistelinkoa Todd Brownia vastaan, vaikkakin Brown keräsi kasaan 20 pistettä.

 

Honka on vienyt kaikki kolme keskinäistä kohtaamista Namikaa vastaan. Lassi Tuovin kanssa maajoukkueen valmennusryhmään kuuluvan Salmisen mielestä toiset vastustajat vain sopivat toisille.

— Minulle ei esimerkiksi mahdu päähän, miten kukaan voi voittaa KTP:n. Meillä ei ole niitä vastaan mitään mahdollisuuksia, mutta tästä pelistä annan arvosanaksi yhdeksän puoli.

Namika | Honka 72—104

Olen pettynyt että tsemppaamisen keskellä pelaajat vastaavat näin.

Lassi Tuovi

 

 

Ottelun ratkaisu

Namikan peli-ilme katosi viimeistään toisella neljänneksellä. Sen jälkeen Hongalla oli helppo iltapuhde jatkaa pistetehtailua.

 

Urheilutalon tähti

Tapiolan Hongan Ronnie Clark tehtaili  24 pistettä kovalla onnistumisprosentilla.

 

Illan hook

— Kaveri pelasi paremmin, yksinkertaisempia palloja. Me ajattelimme aina vähän liikaa hyökkäyksessä ja vastustajan oli helppo puolustaa meitä vastaan, totesi Namikan Lasse Aavamäki.

 

Tuovilla on polttava himo ulkomaille

LAPPEENRANTA. Namika Lappeenrannan päävalmentaja Lassi Tuovi ilmoitti jo viime keväänä suuntaavansa tämän kauden jälkeen muihin maisemiin.

Keskiviikkona Kymen Sanomat nosti hänen nimensä esiin yhtenä vaihtoehtona KTP:n jättävän Sami Toiviaisen korvaajaksi. Ensisijaisesti Tuovi kuitenkin tavoittelee valmentajapestiä ulkomailta.

— Äärimmäisen polttava himo olisi valmentaa ulkomailla. Sen ei tarvitse olla edes päävalmentajan pesti, vaan tarkoitus on päästä hakemaan oppia, Tuovi pyöritteli Honka-ottelun jälkeen.

Tuovi kiisti, että olisi keskustellut kenenkään kanssa vielä ensi kaudesta. Hänen mukaansa tällä hetkellä kaikki ajatukset ovat raskaita aikoja elävässä Namikassa.

— En haluaisi ottaa muuta stressiä tässä tilanteessa. Uskon kuitenkin, että paikka ensi kaudeksi löytyy.

| Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen