Neljäs työmaa on alkamassa

Lappeenranta. Kaupungintalon kylkeen alkaa tänä keväänä nousta uusi rakennus. Rakennuslupa käsitellään pikavauhtia rakennuslautakunnan ylimääräisessä kokouksessa.

Kirjoittaja:
Etti Kantola

Rakentaminen on käynnistymässä viimeiselläkin Lappeenrannan kaupungintaloa ympäröivällä tontilla. Kaupungintalon laajennukselle varattuun tilaan alkaa nousta kaupungintaloon kiinnittyvä uusi rakennus.

— Pyrimme selkeälinjaiseen arkkitehtuuriin, joka kestää aikaa ja sopii yhteen kaupungintalon kanssa, kuvailee taloa rakentavan yhtiön yrittäjä Janne Mäenpää.

Mäenpään ja Jari Koskimiehen yhtiöt sopivat tontin ostamisesta kaupungilta loppuvuodesta.

 

Rakennukseen tulee seitsemän kerrosta, joista kaksi alinta on varattu autoille.

Katutasoon tulevat myös Lappeenranta-salin parinsadan neliön taustatilat kaupungille.

Raatimiehenkadun kävelykannen tasoon tulee sisäänkäynti ja myymälätilaa, ja yläpuolelle toimisto- ja liiketilaa. Rakennus tulee päistään ja takaseinästään kiinni kaupungintaloon. Julkisivu tulee kävelykanteen päin.

Rakennuksen suunnittelijat ovat Arkkitehtistudio Vuorisen Sami Vuorinen ja Petri Kemppinen. Rakentajaksi on valittu rakennusliike Evälahti, jonka tytäryhtiö Evä-Kara on myös rakentuvan kiinteistöyhtiön osakas.

Tontin kaivutyöt on tarkoitus aloittaa huhtikuussa ja rakentaminen huhti- tai viimeistään toukokuussa.

 

Suunnitelmat ja lupien käsittely ovat vielä osin kesken. Suunnittelu on ollut kiireistä, sillä rakentaa pitää ennen kuin viereinen Ison-Kristiinan kauppakeskuslaajennus sumputtaa tontin.

— Kyllä me meinaamme tämän maaliin viedä, Jari Koskimies sanoo.

Rakennusluvan hyväksymiseksi kaupungin rakennuslautakunta kokoontuu ensi viikolla ylimääräiseen kokoukseen lupa ainoana asianaan.

Usean työmaan rinnakkaiselo tekee rakentamisesta haastavaa ja edellyttää yhteistyötä.

— Neuvotteluita on jo valmiiksi käyty, ja työmailla on hyvä yhteishenki, Koskimies kertoo.

 

Kaupunki aloittaa valmistelutoimena tonttia reunustavan Raatimiehenkadun kävelykannen purkamisen maanantaina.

Kävelykansi ja kulkureitti ovat pois käytöstä työmaan ajan. Paikalle rakennetaan uusi kansi ensi vuonna. Siitä on tarkoitus tehdä nykyistä tyylikkäämpi.

— Kävelykantta levennetään ja siihen tehdään uusi pinta, valaistus ja kaiteet, kertoo kaupungin projektipäällikkö Jarkko Kupiainen.

Etti Kantola