Raksaruokaa ravintolasta ja eväslaatikosta

Lappeenranta. Lappeenrannan keskustan isot rakennustyömaat ovat tuoneet uusia asiakkaita lähiseudun ruokapaikkoihin.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen

Pora pärähtää seinän takana kun Piia Säynäjäkangas esittelee Cafe Kristiinan lounaslistaa. Sillä on sisätyöntekijöiden suosimien salaattipöydän ja keiton sijasta nykyisin tuhtia kotiruokaa.

-Aika radikaali muutos tämä on meille ollut, mutta muutuimme asiakaskunnan mukaan, Säynäjäkangas sanoo.

Asiakkaista pääosa tulee nyt sieltä mistä poran pärähdyskin, kauppakeskus Ison-Kristiinan saneeraus- ja laajennustyömaalta. Säynäjäkankaan kahvila-ravintola ei lähtenyt remonttia pakoon. Se sopeutui muutokseen nimeä myöten.

-Nyt ollaan Raksalounas-cafe ainakin ensi kevääseen asti.

 

Raksalounaan syöjät täyttävät paikan noin kello 11. Keskiviikkona listalla on oikein kotiruuan klassikko: lihapullia ja perunamuusia.

-Hyvää on, miehet kehuvat.

Säynäjäkankaan mukaan uusi ruuhka on kello 14 aikaan kun rakennusmiehet tulevat päiväkahville. Sen kanssa paikka tarjoaa vanhastaan tunnettuja kotileivonnaisiaan.

Tiskistä löytyy tuttua pikkusuolaista ja tiskin toiselta puolelta Säynäjäkankaan mukaan tuttuja asiakkaita.

-On paljon vakiväkeä, joka ei ole meitä unohtanut.

 

Rakennusmiehiä riittää lounasasiakkaiksi moneen muuhunkin Lappeenrannan keskustan ravintolaan. Heitä on yli 300 korttelin kokoisella työmaalla, jolla Skanska rakentaa Isoa-Kristiinaa, Destia pysäköintitaloa ja NCC Technopolis kakkosta.

-Valtion virastotalon ja kaupungintalon ravintolat, lähipizzeriat, Arttu Kyllönen Skanskalta listaa Ison-Kristiinan rakennusmiesten ruokapaikan vaihtoehtoja.

-Meiltä käydään paljon ravintola Oléssa, kertoo Aki Loikkanen Destialta.

 

Monet rakennusmiehet syövät omia eväitään työmaan taukotilassa.

-Meillä on velvollisuus järjestää omille ja urakoitsijoiden työntekijöille sosiaalitilat, Kyllönen muistuttaa.

Skanskan sosiaalitilat ovat Ison-Kristiinan alakerrassa entisissä Alkon ja Xeroxin tiloissa. Kyllösen mukaan ne siirretään huhtikuun alussa työmaan tieltä Ison-Kristiinan yläkerran toimistotiloihin.

-Tiloissa on mikroja ja jääkaappeja, harva niissä ryhtyy itse kokkailemaan, hän sanoo.

Leena Sallinen