SaiPa | TPS 6—0

Sata pistettä ja kotietu Kisapuistoon

Kirjoittaja:
Jussi Markkasen kauden viides nollapeli kruunasi SaiPan runkosarjan päätöksen. Viikon päästä pudotuspeleissä vastaan tulee JYP.

 

Sata pistettä täyteen ja TPS kaatui 6—0 (1—0, 2—0, 3—0). Sen komeammin ei SaiPa olisi jääkiekkoliigan runkosarjaa voinut päättää Kisapuiston täyden katsomon edessä.

Puhdas kotivoitto takasi SaiPalle runkosarjassa neljännen sijan ja äärettömän tärkeän kotiedun. Viikon kuluttua alkavissa pudotuspeleissä SaiPa saa vastustajaksi JYPin.

— Jyppi on kaikin puolin sopiva vastustaja. Minullehan se on eräänlainen kasvattajaseura. Aivan varmasti on luvassa kovia ja tasaisia pelejä, ennakoi SaiPan avausmaalin torstaina TPS:n verkkoon iskenyt puolustaja Lauri Taipalus.

Yli kaksi kuukautta loukkaantumisen vuoksi liigapelistä sivussa ollut Taipalus palasi liigajäille vasta tiistaina Tampereella.

Tapparaa vastaan Taipalus laukoi ottelun ainoaksi jääneen maalin. Voittomaali tuli tilille myös TPS-ottelusta.

Taipalus nousi vahvasti siniviivalta irtokiekkoon ja täräytti SaiPalle helpottavan 1—0-osuman viidennellä peliminuutilla. Kauden viidennen nollapelinsä SaiPan maalilla pelannut Jussi Markkanen piti taas huolen siitä, että sekin maali merkittiin voitto-osumaksi.

— Kun on kaksi ja puoli kuukautta katsellut näitä pelejä ylhäältä katsomosta, on tullut valtava halua tehdä ratkaisuja. Toivottavasti nämä maalit eivät minulta vielä pajatsoa tyhjentäneet, Taipalus naureskeli.

 

SaiPan maalirallattelussa kauden ensimmäisen maalinsa teki Roope Hämäläinen, jonka ohjuri Simon Backmanin siniviivalaukauksesta muutti toisen erän lopussa numerot 3—0:aan.

— Näitä maaleja pudotuspelissä tarvitaan, sinne maaliin eteen pitää mennä ja hakea ratkaisuja, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen kiitteli.

Tirkkosen mukaan TPS-ottelu päätti seitsemän pelin tärkeän jakson.

— Olympiatauon jälkeen sovittiin, että nyt on jo edessä yksi playoff-jakso eli seitsemän peliä. Tänään oli se game seven. Sata pistettä ja kotietu olivat tavoitteena, ne on nyt saatu.

TPS:n päävalmentaja Kai Suikkaselle oman joukkueen surkea kausi oli suuri pettymys.

— On kuitenkin hienoa nähdä, että SaiPan kaltainen pieni seura tulee ja näpäyttää näitä isoja kiekko-organisaatioita, Suikkanen sanoi.

 

Sata pistettä ja kotietu olivat tavoitteena, ne on nyt saatu.

Pekka Tirkkonen

Kisapuiston tähti

Jussi Markkasen viides nollapeli kruunasi runkosarjan päätöksen.

 

Päivän pointti

Pitkään loukkaantuneena ollut Roope Hämäläinen teki kauden avausmaalinsa, joka lopullisesti masensi TPS:n.

 

Illan lämäri

— Hienoa nähdä, että SaiPan kaltainen pieni seura tulee ja näpäyttää näitä isoja kiekko-organisaatioita.

TPS-valmentaja Kai Suikkanen

Jarmo Hämäläinen