XXL-ketju tulee Myllymäkeen

Lappeenranta. NCC rakentaa norjalaisketjulle liiketilat Gigantin vieressä omistamalleen tontille. Rakennustyöt alkavat näillä näkymin vuonna 2016.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen

Urheilu- ja vapaa- ajan tarvikkeita myyvä norjalainen XXL-ketju perustaa myymälän myös Lappeenrantaan. Suomen XXL:n toimitusjohtaja Toni Stigzelius kertoo, että myymälätilat rakentaa rakennusliike NCC Myllymäessä omistamalleen tontille.

-Myymälätilaa tulee noin 3 800 neliötä. Suunnitelmat ovat valmiit ja tämän hetkisen aikataulun mukaan rakentaminen alkaa 2016. Myymälä tulee Gigantin naapuriin.

Norjalaisketju aikoo rakentaa lähivuosina lukuisia myymälöitä Suomeen, lähinnä pääkaupunkiseudulle ja muille suurille kaupunkiseuduille.

Stigzeliuksen mukaan Lappeenranta on kiinnostava kauppapaikka ja ohittaa XXL:n investointiohjelmassa muun muassa Oulun ja Jyväskylän.

-Lappeenrannan ja sen ympäryskuntien asiakasmäärä on jo itsessään riittävä meille, ja uskomme, että venäläiset ostosmatkailijat tuovat piristävän lisän kauppaan. Heitä kiinnostavat varmasti myymämme merkkituotteet.

 

NCC:n asiakkuuspäällikkö Hannu Översti sanoo, että heillä on valmiudet aloittaa rakentaminen milloin tahansa, mutta nyt tähdätään vuoteen 2016. Överstin mukaan kiinteistöön tulee XXL:n myymälän lisäksi noin 400 neliötä tilaa myös jollekin muulle yrittäjälle.

Översti kertoo, että NCC:n tarkoitus ei ole omistaa XXL:lle rakentamaansa kiinteistöä vaan myydä se valmistumisen jälkeen pois.

Norjalaisketjun konseptiin kuuluu, että myymälät ovat suuria ja niissä on laaja valikoima urheilu- ja vapaa-ajan tuotteita. Siitä tulee myös ketjun nimi. Stigzeliuksen mukaan yhtiö pyrkii alueille, joilla tavoitetaan 100 000 kuluttajaa tunnin ajomatkan sisällä.

Ketjun pääomistaja on ruotsalaisen Wallenberg-suvun hallitsema pääomasijoittaja WQT.

Heikki Sopanen