Categories
Artikkelit

Eekoon toimitusjohtaja tuli Pirkanmaalta

Kauppa. Mervi Sillanpää-Jaatinen aloittaa Eekoossa kesäkuussa. Hän on pitkän linjan S-ryhmäläinen.

Kirjoittaja:
TIMO LAITAKARI

Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtajaksi nousee Mervi Sillanpää-Jaatinen. Eekoon hallintoneuvosto päätti asiasta yksimielisesti maanantaina Lappeenrannassa.

Tällä hetkellä Sillanpää-Jaatinen työskentelee Pirkanmaan Osuuskaupassa liikepaikkojen kehitysjohtajana.

Hänellä on takanaan pitkä ura S-ryhmässä Pirkanmaalla muun muassa Prisma- ja Kodin Terra -ketjujen johtajana.

Sillanpää-Jaatinen siirtyy Eekoohon kesäkuun alussa, ja toimitusjohtajan tehtävät hän aloittaa 16. kesäkuuta. Nykyinen toimitusjohtaja Olli Vormisto vaihtaa silloin Lahteen Osuuskauppa Hämeenmaan johtoon.

 

Hallintoneuvoston puheenjohtaja Juha Viitala perustelee valintaa sillä, että Eekoohon etsittiin tuloksentekijää ja Sillanpää-Jaatisella on tästä näyttöjä. Myös päivittäistavarakaupan tuntemus painoi paljon, onhan se Eekoon suurin toimiala.

Laaja osaaminen muilta toimialoilla oli plussaa.

– Hänellä on kokemusta kaikilta Eekoon toimialoilta lukuun ottamatta autokauppaa.

Sillanpää-Jaatinen aikoo muuttaa puolisonsa kanssa samantien Etelä-Karjalaan. Viitala sanoo, että toimitusjohtajan sitoutuminen toimialueelle oli hallintoneuvostolle tärkeä asia.

– Valinta oli lopulta hyvin selvä, vaikka muitakin hyviä hakijoita oli, Viitala kertoo.

 

Uusi toimitusjohtaja ei heti valintansa jälkeen halunnut ottaa kantaa Eekoon tuleviin hankkeisiin. Ensin hän aikoo kiertää maakuntaa ja tutustua ihmisiin sekä yhtiön toimipaikkoihin.

Etelä-Karjala alueena on hänelle vielä vieras. Itäinen mentaliteetti on kuitenkin tuttu, sillä mökki ja puoliso ovat Pohjois-Karjalasta.

Sillanpää-Jaatinen ottaa uuden tehtävän vastaan innostuneensa. Hänellä on pitkä kokemus eri toimialoilta ja vastuu koko yhtiön johtamisesta on uralla askel eteenpäin.

– Eekoo on monella mittarilla hyvin johdettu alueosuuskauppa.

Venäläisten ostomatkailuun hänellä on varovainen kanta. Eekoo rakentaa palvelujaan edelleen asiakasomistajia varten ja heidän ehdoillaan.

– On hyvä, että näillä palveluilla on kysyntää myös itärajan toisella puolella.

 

Viime aikoina kaupan tulevaisuudesta on maalailtu synkkiä kuvia, kun huono taloustilanne ja verkkokaupan kasvu on vähentänyt myyntiä. Sillanpää-Jaatinen uskoo, että kauppa pärjää jatkossakin, kunhan on valmis uudistumaan ja etsimään uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

– Kaupan on pakko uudistua ja vastata kysyntään, jota asiakkailta tulee. Muutos on jatkuvaa. En silti usko, että nopeasti nähdään sellaista, että ruokakauppa siirtyisi verkkoon.

 

Mervi Sillanpää-Jaatinen

Aloittaa Eekoossa 1. kesäkuuta ja yhtiön toimitusjohtajana 16. kesäkuuta.

56-vuotias kauppatieteen kandidaatti ja eMBA.

Työskentelee Pirkanmaan Osuuskaupassa Tampereella liikepaikkojen kehitysjohtajana.

Harrastaa kuntosalilla käyntiä ja liikuntaa.

Kiinnostunut Aasian kulttuurista, ruoasta ja matkailusta.

Timo Laitakari