Markkanen torjui kuin enkeli ja haukkui tuomarit

LAPPEENRANTA. Kärppien Ben Maxwell sipaisi ratkaisumaalin Jussi Markkasen suojuksista. Finaalipaikka on katkolla Kärpille keskiviikkona Oulussa.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen

Kisapuistossa olivat tunteet kuumana neljännen välieräpelin jälkeen. SaiPa-vahti Jussi Markkanen kävi pukukopissa kertaalleen rauhoittumassa ennen kuin palasi uudelleen median eteen. Sen jälkeen tuomarikaksikko Teemu Salminen ja Timo Metsälä sai kuulla kunniansa.

— Jos liigalta ei löydy parempia, niin kyllä me olemme vaikeuksissa, ihan oikeasti, koko tämä jääkiekko, Markkanen pauhasi.

SaiPa-leirin kuumensi oululaisten ensimmäinen ja kolmas maali. Ensimmäisessä Juhamatti Aaltonen karkasi vastahyökkäykseen, kun SaiPan Tommi Jokinen oli ensin kaadettu hyökkäyspäädyssä.

Ottelun ratkaisseessa kolmannessa osumassa Kärppien Ben Max-

well sipaisi kiekon maaliin Markkasen räpylän päältä. Kiekko ei siis ollut tilanteessa kiinniottokäsineen sisällä.

— Kiekko oli minulla hanskassa, ja kaveri löi hanskaan ja se meni siitä maaliin. Sitä varten meillä on videot täällä, että katsottaisiin. Mutta jos ihmiset ovat niin peloissaan, että ne eivät uskalla viheltää, niin eivät ne voi oikeasti viheltää näitä pelejä, Markkanen vuodatti.

SaiPa pelasi hyvän ottelun ja karkasi toisessa erässä jo 2—0-johtoon. Vahvalla materiaalilla operoivat oululaiset onnistuivat kuitenkin vääntämään pelin edukseen kahdella viime minuuttien maalilla ja voittivat 3—2.

Näin ollen finaalipaikka on ensimmäisen kerran katkolla Kärpille keskiviikkona Oulussa.

— Se joka tekee eniten maaleja, se voittaa. Sille ei voi mitään ja se on vain hyväksyttävä, mutta jäi aika paljon kaivelemaan, Markkanen sanoi.

Jo edellisessä kohtaamisessa Oulussa loistanut Markkanen oli jälleen mahtivireessä.  Hän venyi kahdessa ensimmäisessä erässä kiekon tielle luonnonlakeja uhmaavilla torjunnoilla.

Haamupelastukset saivat SaiPan fanipäädyn mylvimään sankarilleen suosiota rytmikkäin Markkanen, Markkanen -huudoin jälleen kerran täyteen myydyssä Kisapuistossa.

Valtaosa SaiPan ulkomaalaisrykmentistä seurasi pelin katsomosta. Puolustaja Ryan Glenn putosi kokoonpanosta edellisen pelin jälkeen. Hyökkääjistä Patrick Davis oli edelleen sivussa ja Dave Spina jäi syrjään alkulämmittelyn jälkeen. Tshekkipakki Jacub Cuttakaan ei pelannut.

— Davis, Spina ja Glenn, heidän kanssaan mennään päivä kerrallaan, totesi SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Keltapaitojen osumista vastasivat ykköskentän laiturit Jesse Mankinen ja Janne Tavi.