Mieli kirkkaana kohti Oulua

LAPPEENRANTA. Maanantainen pettymys ei näkynyt SaiPan joukkueessa joukkueen tehdessä lähtöään tämän päivän vierasotteluun.

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen

Tiistai valkeni aurinkoisena SaiPan kokoontuessa aamuharjoituksiin. Tappioon päättynyt neljäs välieräottelu ei painanut enää joukkueen mieltä. Hallilla näkyi hyväntuulisia pelaajia, jotka keskittyivät jo seuraavaan otteluun.

Suurin osa teki oheisharjoitteita. Jäällä näkyi vain kourallinen pelaajia. Maanantaisessa välierässä puheenaiheeksi noussut tuomarityöskentely oli pyyhitty pois mielestä.

-En miettinyt asiaa enää kotona. Tänä aamuna joukkueella oli hyvä fiilis, ja läppä lensi kopissa, jäähallin pihalla paikkojaan availlut Jesse Mankinen kertoi.

Samaa mieltä oli myös Simon Backman, joka teki oheisharjoitteita jäähallin ylätasanteella yhdessä Kalle Maalahden kanssa.

-Eilen oli tietenkin huonot fiilikset. Jokainen varmasti näki mitä siellä tapahtui. Joukkueessa on kuitenkin säilynyt tosi hyvä ilmapiiri koko ajan. Eilinen on mennyttä, puolustaja kuvaili tuntojaan.

 

MYÖS päävalmentaja Pekka Tirkkonen kertoi nähneensä heti aamusta pirteän oloisia pelaajia hallilla. Joukkueella on ollut kova usko koko kauden ajan, jota pettymykset eivät ole heilauttaneet.

Tirkkonen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen maanantain otteluun. Se lisää uskoa siihen, että Kärpät on kaadettavissa kolmesti peräkkäin.

-Olemme parantaneet koko ajan. Eilenkin pelattiin helvetin hyvä peli. Kaadoimme Kärpät Oulussa jo kerran ja pystymme siihen uudestaan, Tirkkonen sanoi painokkaasti.

SaiPan kokoonpano on elänyt playoffeissa. Maanantain ottelusta olivat poissa joukkueen avainpelaajiin lukeutuvat Patrick Davis, David Spina sekä Ryan Glenn.

-Osa lähtee mukaan, osa ei. Huomenna (keskiviikkona) ratkeaa enemmän. Vielä en osaa muuta sanoa, Tirkkonen kuittasi utelut kokoonpanosta pelipäivän aattona.

 

MAANANTAIN tuomarointi ei juuri hurraa-huutoja SaiPa-leirissä tuottanut. Maanantain ottelun jälkeen pukukoppikäytävällä toivottiin monesta suunnasta kovaan ääneen uusia oikeudenjakajia seuraaviin otteluihin.

-Tuskin on sama pari Oulussa. Ihmettelen, jos on, Tirkkonen totesi.

-Ottelun sisällä on hetkiä, jolloin tunteita puretaan ulos. Hyvä vain, että reagoidaan. Eivät tuomarit meidän pelaamiseen vaikuta, Tirkkonen näkee.

Niin Backman kuin Mankinenkin totesivat, etteivät raitapaitoihin pukeutuvat miehet vie pelaajien huomiota.

Välittämättä siitä, ketkä ottelun tuomitsevat.

-Toivotaan, että siellä on jotkin hyvät tuomarit, Backman hymyili.

Tuomo Reponen