City-korttelista saatiin sopu

Lappeenranta. Valta- ja Kauppakadun kulman rakentaminen alkaa vuoden 2015 keväällä. Kaupunki esittelee maanantaina, miltä Lappeenrannan ydinkortteli näyttää tulevaisuudessa.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju

Osuuspankin uuden toimitalon aikalisä ja samalla City-parkin jumittuminen eivät estä kaikkea uutta rakentamista Lappeenrannan City-korttelissa. Seuraava uusi työmaa nousee Kauppa- ja Valtakadun risteykseen.

Rakennusliike Jatkeen aluejohtaja Jari Salonen kertoo, että nykyisen Matkatalon ja niin sanotun Koulutalon paikalle aletaan rakentaa vuoden 2015 keväällä. Tietenkin sillä edellytyksellä, että maanantaina julkisuuteen esiteltävä kaavaluonnos etenee toivotulla tavalla.

-Koulutalo-Matkatalo-hanke etenee omalla erillisellä aikataululla, tapahtui City-parkille mitä tahansa. City-parkin puuttuminen ei kaada sitä.

 

City-korttelista on vuosien hieromisen jälkeen syntynyt kiinteistönomistajien ja kaupungin kesken yhteisymmärrys. Korttelin kävelykatu Oleksin puoleisen pään asemakaavaluonnokset ovat valmistuneet.

Luonnoksista käy ilmi, mitä Matkatalon, Koulutalon ja Danske Bankin talon paikalle aikanaan tulee. Muut City-korttelin osat on jo kaavoitettu tätä ennen.

Valtavan neuvottelu-urakan tehneellä kaupungin teknisellä johtajalla Jussi Salolla on aihetta tyytyväisyyteen.

-On löydetty viimein sopu, jossa maanomistajien toiveet ja kaupungin lähtökohdat on sovitettu yhteen. Nyt meillä on mahdollisuus esitellä kaupunkilaisille koko paketti. Korttelista on tehty 3D-malli, jonka avulla näkymiä voi tarkastella eri kulmista.

Korttelissa on ollut seitsemän kiinteistönomistajaa, joista jokainen on halunnut parasta itselleen.

 

Jatkeen Jari Salonen on ollut neuvotteluissa mukana viime vuodet.

-Vaikka varsinaisen juhlimisen aika on sitten, kun on saatu hankkeet rakennettua, niin onhan se hirmuisen hyvä, että on saatu nyt pää auki. On saatu jotain aikaiseksi, ja päästään askel eteenpäin. Kovan työn se on vaatinut.

Jatke on saanut Koulukadun varren asuinliiketalon jo alulle. Talo tulee Danske Bankin talon viereen. Salosen mukaan sen jälkeen on heti tarkoitus jatkaa Koulutalo-Matkatalo-hankkeella.

Kun Osuuspankille kaavailtua Lemminkäisen nyt omistamaa tonttia ei rakenneta, ei City-parkkiakaan voi rakentaa. Lisäksi jumittuu Lemminkäisen asuinliiketalon rakentaminen Koulukadun puolelle.

 

City-korttelia koskeva asukastilaisuus on maanantaina 26.5. klo 17 kaupungintalon valtuustosalissa.

Anne Kotiharju