Kuka voittaa keikan Rakuunarockiin?

Rakuunarock. Bändikisa finaalissa festarikeikasta kamppailevat Bailout, AnomiA tai Underground Witch Rock. Yhtyeet perustelevat, miksi juuri heidän pitäisi voittaa kisa.

Kirjoittaja:
Maaria Drake

Bailout

”Musiikkimme on tyyliltään melodista grooverockia. Käytämme musiikissamme hieman harvemmin raskaammassa rockissa kuultuja elementtejä, kuten trumpettia.

Kipinä bändin perustamiseen saatiin viitisen vuotta sitten kolmen jäsenemme suorittaessa asepalvelusta Rakuunasoittokunnassa. Kun mukaan saatiin rumpali ja basisti, oli Bailoutin kokoonpano kasassa.

Lyhyen tähtäimen tavoitteina on julkaista debyyttialbumi ja tehdä mahdollisimman paljon keikkaa. Rakuunarockiin meidät tulisi valita, koska tarjoamme festarikansalle tuoreen ja mieleenpainuvan rockelämyksen!”

Joel Vuohelainen, Bailout

 

Rakuunarockin bändiskaban vastaavan Timo Leskisen arvio bändistä:

— Loistava lavaesiintyminen, taitavia stemmoja lauluissa. Trumpetin käyttö tuo mukavan lisämausteen perinteiseen rockmusiikkiin.

 

AnomiA

“Sellaista karitsan kidutusta. Tuon määritelmän lausui muutama vuosi sitten Jalkosalmirockissa joku yleisön edustaja, ja se oli niin osuvasti sanottu, että otettiin käyttöön. Vähän meillä omakehu haisee, mutta kyllä meillä on kiva livemeininki.

Bändi on soittanut yhdessä kauan, pian kymmenen vuotta. Bändin synty oli niinkin tarunhohtoinen, että kuunneltiin yläasteella Mokomaa, Metallicaa ja muuta pörinää, ja alkoi tehdä mieli pöristä itsekin.

Valttikorttimme on ehdottomasti jyrkkä moshaus ja livemeininki muutenkin. Keikalla on aina hauskaa, ja uskotaan, että tunnelma välittyy ja tarttuu yleisöön.”

Henri Niiranen, AnomiA

 

Timo Leskisen arvio bändistä:

— Aivan häkellyttävän energinen lavaesiintyminen, erittäin taitavaa soittoa, myös yhteensoitto on huippuluokkaa.

 

Underground

Witch Rock

”Meidän bändissä ollaan kaikki tosi tyylikkäitä. Musiikkimme lukeutuu vaihtoehto- tai garagerokkiin hienoisilla psykedeliavivahteilla.

Tällä kokoonpanolla olemme soittaneet 2012 syksystä lähtien. Bändi sai oletettavasti alkunsa laulaja-kitaristin psykedeelistä enneunesta, jonka sisältö on yhä hämärän peitossa.

Tavoitteenamme on tehdä mahdollisimman paljon musiikkia, josta ihmiset toivon mukaan tykkäisivät, ja saada paljon keikkoja, joiden ohella tutustutaan ihmisiin ja toisiin muusikoihin. Suunnitteilla on myös EP.

Syy, miksi meidän pitäisi päästä Rakuunarockiin, on meidän musiikkimme. Se on erilaista, tuoretta ja joidenkin mielestä jopa kuunneltavaa.”

Juho Harju, Underground Witch Rock

 

Timo Leskisen arvio bändistä:

— Lavaesiintyminen mukavan rauhallista, kitaristi-laulajalla loistavat kitarasoolot, tunnelman luoja, tarpeeksi monipuolisuutta, yhteensoitto toimii erittäin hyvin.

 

Rakuunarock-bändiskaban finaali ke 28.5. Old Cockissa. Showtime klo 21.00

 

Rakuunarockin bändikisa

Kisaan pyrki yhteensä noin 50 eteläkarjalaista bändiä.

Semifinaaleihin valittiin musiikkinäytteiden perusteella 12 yhtyettä.

Kolme semifinaalia käytiin kevään aikana.

Finaalin voittaja pääsee esiintymään Rakuunarockiin.

Rakuunarock pidetään Lappeenrannan Linnoituksessa 18.—19.7.