Lepuskaa brunssilla

Lappeenranta. Kahvittelijoilla on valinnan varaa Lappeenrannan keskustassa. Uusin tulokas My Bakery Cafe on avannut ovensa torin kupeessa.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen

Joni Niemelällä ja Simo Rounelalla on vara valita kahvipaikka työpaikkansa läheltä. Lappeenrannan kauppatorin kupeessa sijaitsevan toimistonsa vieressä heillä on kaksi kahvilaa, eikä muihinkaan keskustan kahviloihin ole pitkä matka.

Tiistaina he veivät espoolaisen yritysvieraansa Jussi Rantasen Toikankadun uuteen tulokkaaseen My Bakery Cafehen.

— Hyvältä näyttää, ja isot ovat kahvikupit, kiittelivät naapurifirman miehet uutta kahvilaa.

Valtiassa työskentelevät miehet kannattavat usein lähikahviloita. He käyvät mieluummin ostamassa yrityksen vieraille tarjottavaa kahvilasta kuin kaupasta. Miehet kehuvat, että lähikahviloiden vitriineissä on tarjolla toinen toistaan herkullisemman näköisiä tuoreita leivonnaisia.

— Lappeenrantaan on tullut koko ajan lisää kahviloita. Ei täällä ennen näin hyvä tarjonta ollut, Niemelä kiittelee.

 

My Bakery Cafen yrittäjillä Riitta Ryynäsellä ja Arja Willströmillä oli takanaan hurja paperisota ja lupaviidakossa rämpiminen ennen kuin oma kahvila avattiin vappuna. Silti yrityksen perustaminen oli heille mieluisa kokemus.

— Suuri intohimo leivonnaisiin ja ruokaan ei antanut rauhaa. Kun oikea kumppani löytyi, oli haave omasta yrityksestä vain toteutettava, Ryynänen kertoo motiivistaan.

Parin vuoden sisällä Lappeenrannan keskustaan on tullut lukuisia uusia kahviloita. Ryynänen ja Willström uskovat omaan konseptiinsa.

— Toivomme, että olemme osanneet nähdä tulevaisuuteen ja nostatamme brunssikulttuuria Lappeenrannassa.

My Bakery Cafen oma erikoisuus ovat lautasilta tarjottavat brunssit, joita on tarjolla koko päivän. Maakunnan makuja -brunssi täytetään lepuskan sisään.

— Haluamme tarjota mummolan makuja uudella twistillä. Arvostamme suomalaisista raaka-aineista valmistettuja herkkuja.

Ryynänen ja Willström luottavat myös itse tehtyihin leivonnaisiin ja ruokaisiin klassikkovoileipiin, erikoiskahveihin ja erikoisteelaatuihin.

 

Lappeenrannan kahvilakulttuuria uudet yrittäjät pitävät rikkaana ja kehittyvänä.

— Kahvilakulttuuri on saanut vivahteita Euroopasta. Kahvilassa käynti ei enää ole vain kahvikupposen ostamista, vaan kahvilaan meno on sosiaalinen tapahtuma. Perinteisen kahvilan ja ravintolan raja-aidat ovat lähentyneet, Ryynänen pohtii.

Yrittäjien lisäksi My Bakery Cafe tarjoaa työtä omalle kondiittorille sekä ravintolapäällikölle.

Kaisa Juntunen