Liikennevirasto vuokralaiseksi uuteen laajennusosaan

Lappeenranta. Senaatti-kiinteistöt vuokraa Centre-kiinteistöyhtiöltä 2?500 neliötä. Vuokrasopimus on aluksi seitsemän vuotta ja alkaa aikaisintaan syksyllä 2015.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen

Ensimmäinen vuokralainen Lappeenrannan kaupungintalon laajennusosaan on selvillä. Janne Mäenpään ja Jari Koskimiehen kiinteistöyhtiö Centre saa laajennukseen vuokralaisekseen Liikenneviraston. Senaatti-kiinteistöt vuokraa Liikennevirastolle laajennuksen valmistuttua rakennuksesta 2 500 neliötä, joihin sijoittuu 160 viraston työntekijää.

Vuokrasopimus astuu voimaan aikaisintaan syyskuun alussa 2015. Tilat vuokrataan kahdessa eri vaiheessa henkilöstömäärän kasvun mukaisesti. Kahden ensimmäisen vuoden aikana virasto tarvitsee toimitiloja noin 2 000 neliötä. Ensimmäinen sopimuskausi on seitsemän vuotta. Vuokra on vuodessa noin 660 000 euroa ilman arvonlisäveroa.

 

Valtioneuvoston raha-asianvaliokunta puolsi keskiviikkona Liikenneviraston sijoittumista kaupungintalon laajennukseen. Puolto tarkoittaa käytännössä, että asia on selvä.

Senaatti-kiinteistöt järjesti tarjouskilpailun Liikenneviraston Lappeenrannan tulevista tiloista. Centren lisäksi tarjous tuli Essi Groupilta ja Technopolikselta. Essi Group tarjosi virastolle Armilan funkiskoulua ja Technopolis tiloja Skinnarilasta.

Centren tarjous arvioitiin kokonaisedullisimmaksi ja se voitti kisan.

 

Rakennustyöt laajennustontilla alkoivat huhtikuun alussa poikkeusluvalla. Kaupunki on tehnyt esisopimuksen omistamansa tontin myynnistä Centrelle ja sitoutunut tekemään tonttijaon ja asemakaavamuutoksen, jolla tontti muutetaan liike- ja toimistotilatontiksi.

Kaupunki saa tontista vähintään miljoona euroa. Lopullinen kauppakirja allekirjoitetaan, kun lupa- ja muut tarvittavat asiat ovat kunnossa. Esikauppakirjan mukaan tavoite on saada nimet paperiin kesän alkuun mennessä.

Asemakaavamuutosta ei käynnistetä ennenkuin rakennuslupa on lainvoimainen. Kaupungininsinööri Erkki Jouhki kertoo, että jos kaava olisi valmis ennen rakennusluvan saamista, tontti pitäisi laittaa rakennuskieltoon. Normaalimenettelystä poikkeava nurinkurinen järjestys ei estä rakennustöiden jatkamista.

-Lähdemme siitä, että lainvoimainen asemakaava on valmis vuoden lopulla, Jouhki sanoo.

 

Centren Janne Mäenpää kertoo, että urakoitsija on luvannut rakennuksen valmistuvan elokuun 2015 loppuun mennessä eli samaan aikaan kuin kauppakeskus Ison-Kristiinan laajennus.

Lappeenrannan kaupunki ostaa Centren rakennuksesta kaupungintalon huoltoa varten 200 neliön tilan. Kustannusarvio ostettavista tiloista on 400 000 euroa.

Kauppa toteutetaan niin, että kaupunki ostaa kiinteistöyhtiöltä tilojensa hallintaan oikeuttavat osakkeet.

Heikki Sopanen